avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1263 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Am probleme cu vecinul de deasupra
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Am probleme cu vecinul de deasupra

Vecinul de bloc de deasupra are sifonul de la baie defect si imi inunda tavanul. Am discutat cu el si i-am spus ca platesc eu reparatia, numai sa permita instalatorului accesul la baia lui. Nu este de acord, pretinzand ca inundatia nu e de la el, cu toate ca instalatorul pe care l-am chemat, s-a uitat si a spus ca sigur e de la sifonul defect din baia lui. Cm sa procedez?
Cel mai recent răspuns: Dannicola , utilizator 18:41, 26 Iulie 2013
Sifonul nu face parte din instalatia comuna.
Am si eu asemenea situatii la doua dintre asociatiile ce-mi sunt clienti. S-au facut somatii din partea asociatiei. Degeaba. Unul a venit cu ideea aiurita sa se sparga si sa se repare de la vecinul de jos in sus. #-o
Proprietarii afectati nu au chef sau n-au bani sa se judece cu vecinul de deasupra.
La limita m-am gandit si la varianta de a intra cu preaviz de 5 zile, de a le sparge gresia, a repara sifonul si apoi de a trece pe lista de cheltuieli suma la proprietarul responsabil (de fapt iresponsabil). Nici unul dintre presedintii celor 2 asociatii despre care vorbesc nu a avut curaj sa accepte aceasta solutie.
Ultima modificare: Luni, 22 Iulie 2013
neutra, utilizator
mirelvv a scris:

Vecinul de bloc de deasupra are sifonul de la baie defect si imi inunda tavanul. [...] Cm sa procedez?

Cred ca asigurarea locuintei este cea mai buna solutie. Daca aveti o asigurare care acopera si acest risc, adresati-va societatii de asigurari. Ei vor face reparatia si-si vor recupera banii de la cel vinovat, cu varf si indesat, astfel incat acesta va avea mult mai multa grija in viitor.

Problema cu accesul la instalatia parte comuna din proprietatea individuala reprezinta o adevarata proba de foc -in special in cazuri fortuite
Avem proprietari care si-au amenajat interiorul bucatarie baie cu o tehnologie si aspect demn de invidiat,care in parte au dreptate sa fie retinuti in ceea ce priveste eventuale situatii neplacute care pot conduce la interventii
Ne-am confruntat cu situatie neplacuta in care unul dintre proprietari a schimbat pozitia corpurilor in camera de baie,a realizat mobila modulara ,care facea imposibil accesul la instalatia parte comuna apa si agent termic
A fost iarna trecuta un eveniment pe instalatia agent termic,care a necesitat interventia asupra intregii instalatii verticale aferente imobilului,fiind necesara inlocuirea instalatiei
Aceasta necesitate initial a fost acceptata de majoritatea proprietarilor,fiind insa si multi proprietari care au refuzat din start motivand ca interventia este imposibila la ei in apartament unde detin corpuri modulare sau corpuri suspendate
Finalul nu il cunoastem deoarece 2 dintre proprietari au actionat asociatia in instanta pentru prejudiciile cauzate prin interventia in apartamentele cu pricina
Sa speram ca instanta va retine dispozitia in vigoare conform careia proprietarii au obligatia sa asigure accesul la partea comuna de instalatii
Chiar daca asociatia de proprietari va beneficia de o hotarare favorabila,ramane totusi efortul periodic si consumul nervos al reprezentantului legal care la fiecare termen se prezinta la instanta pentru reprezentarea si apararea intereselor asociatiei si a membrilor proprietari-eforturi care nu se vad si greu se recunosc de catre "chibitii " si "bisericutele" care clevetesc anumite hotarari si cerinte - in fapt masuri dispuse de majoritatea proprietarilor..
Cum va patrunde asiguratorul (daca face el efectiv aceasta operatiune, ceea ce nu cred) in spatiul privat al vecinului cu defectiunea?
Eu cred ca este obligatorie o hotarare judecatoreasca, indiferent cine o obtine: asiguratorul, asociatia sau proprietarul afectat. Mie mi se pare ca proprietarul afectat este cel mai indreptatit sa se adreseze instantei. Celorlalti ar putea sa le fie respinsa actiunea pe motiv ca nu sunt persoane prejudiciate.
neutra a scris:
Cum va patrunde asiguratorul (daca face el efectiv aceasta operatiune, ceea ce nu cred) in spatiul privat al vecinului cu defectiunea?

Asiguratorul nu trebuie sa patrunda decat in casa celui asigurat. Vede avaria, calculeaza pierderea... Si daca ar merge la vecinul de deasupra nu ar vedea nimic pentru ca la el in casa e uscat. Doar sifonul este spart si-acesta e in planseu, nu la vedere.

Alte discuții în legătură

Defectiuni alexpato1 alexpato1 am o problema cu vecinul de sus eu stau la parter.scurgerea lui din baie de la chiuveta si vana trece pe la mine pri apartament sus pe langa tavan si de cate ... (vezi toată discuția)
Inundat de catre vecina de desupra mea. florinm58 florinm58 Locuiesc intr-un bloc de cand m-am nascut de 58 ani ,de-a lungul timpului au fost diverse probleme intre vecini si din cate stiu cam toate si-au gasit ... (vezi toată discuția)
Teava scurgere vana... cine plateste? cme2097 cme2097 Buna ziua, vecina de sub mine se plange ca i se imbiba tavanul cu apa, de la scurgerea mea de la vana. Am fost la ea, am constatat problema. Am chemat ... (vezi toată discuția)