avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 373 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... E posibil?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

E posibil?

Este posibila dezbaterea de mostenire in timpul vietii?
Cel mai recent răspuns: andreigrigoriu , moderator 16:15, 20 Iulie 2013
Conform Noului Cod civil (in vigoare din data de 1 octombrie 2011):
Art. 954. - (1) Moştenirea unei persoane se deschide în momentul decesului acesteia.
Daca detailati putin problema (scopul) Dvs., va pot oferi alte solutii juridice.
Doamna singura de 85 ani doreste sa lase averea celor doi copii in mod egal.Este posibil ? Si daca da cum?
Face un contract de vanzare-cumparare cu uzufruct viager cu cei doi copii.
Poate face si testament la notariat.
toader1791 a scris:

Este posibila dezbaterea de mostenire in timpul vietii?

:D
În timpul vieții moștenitorului, este posibilă.

Stimat forumist,

Dacă doamna are doi copii și dorește împărțirea moștenirii în cote egale, între cei doi, nu trebuie să facă nimic. Copiii sunt moștenitori legali și, în lipsa unui testament care să le micșoreze cota, averea le va reveni în cote egale.

Cu stimă.
Ultima modificare: Sâmbătă, 20 Iulie 2013
andreigrigoriu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune sau testament prin notariat Norii Norii Buna ziua, In cazul in care parintele in viata imparte \"averea\" copiilor prin act de mostenire facut la notar, mai este nevoie de facut succesiune dupa ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare cumparare vyo vyo Buna ziua! As dori sa stiu care este cea mai buna solutie in urmatorul caz. Sunt recăsătorita de aprox un an. Eu si sotul meu dorim sa cumpărăm o ... (vezi toată discuția)
Cum impiedic mostenitorii viitoarei sotii sa ma mosteneasca? DoruD DoruD Ce solutii am, daca ma recasatoresc, ca mostenitorii viitoarei sotii sa nu participe la succesiunea dupa mine? Dar ea sa beneficieze de habitat in casa mea de ... (vezi toată discuția)