Sunt plecat la munca in afara tarii.
Muncesc in agricultura ptr a asigura un adapost si intretinerea unui copil care toamna asta intra la scoala.
Am pierdut casa prin executare silita. Am fost dat in judecata de catre administratia blocului ptr datorii neplatite (ptr apartamentul executat silit de catre banca), procesul incheindu-se dupa prima citare, intrucat nu m-am putut prezenta.
Familia a urmarit la posta zi de zi comunicarea sentintei , dar nu a venit nimic ( procesul a inceput dupa plecarea mea din tara si nu am putut face procura sotiei ca sa se poata interesa la arhiva)
Vineri am reusit sa vorbesc telefonic cu grefierul sef care mi-a spus ca s-a emis comunicarea in urma cu exact 15 zile si sa trimit imediat cerere de recurs prin posta.
Problema e ca portalul judecatoriei nu se deschide ca sa iau nr hotararii judecatoresti, asa ca nu pot trimite postal decat luni dimineata cererea de recurs, cu o intarziere de 2-3 zile peste limita celor 15 zile, acordate ptr declararea recursului, eu fiind dat in judecata inainte de intrarea in vigoare a NCPC.
Intrebari
1) Exista vreo sansa sa mi se aprobe cererea de recurs dat fiind ca nu am primit comunicarea acasa si am aflat despre data comunicarii telefonic de la grefierul sef exact cand expira termenul de 15 zile? Reamintesc nu exista nici o persoana mandatata care sa fi putut urmari comunicarea sentintei prin arhiva. Am dreptul sa precizez in cererea de recurs motivele ptr care au condus la depasirea termenului de 15 zile?
2) Mi s-a spus sa trimit cererea de recurs cu confirmare de primire. Problema e ca adresa mea de buletin nu mai este valabila, casa are acum un nou proprietar. Pot indica in cererea de recurs o noua adresa (o casuta postala inchiriata la posta sau adresa unei cunostinte ) unde sa se trimita confirmarea de primire si alte documente emise de catre judecatorie ?
Trimiteti cererea de recurs , in care sa aratati motivul ptr care considerati ca termenul d e recurs ptr dv incepe sa curga de la data luarii la cunostinta in modul pe care l-ati expus, adica sunand la arhiva.
Da, indicati noua adresa.
Problema este ce sperati sa obtineti, pe fondul problemei, formuland recursul.
Arhivare dosar
ioanandrei
O HOTARIRE JUDECATOREASCA data in APEL , in INSTANTA CURTEA DE APEL , hotarire care putea fi atacata cu RECURS , nu a fost comunicata ,iar dupa 2 luni ... (vezi toată discuția)