In anul 2010,eu si mama mea,am incheiat un contract de vanzare-cumparare cu plata in rate pt un imobil mostenit de pe urma tatalui meu,unui cetatean de alta nationalitate.
La inceput,toate bune si frumoase,omul a platit la timp,dar dupa decesul mamei mele(2011), nu se mai ocupa de achitarea ratelor.
Mentionez ca din luna Mai a acestui an nu a mai achitat nicio rata.
Cum trebuie sa procedez pt a desfiinta acest contract?Eu ca unic promitent vanzator,vreau sa recuperez acest imobil.
Dvs. ati incheiat un contract de vanzare-cumparare iar nu o promisiune de vanzare, transferul dreptului de proprietate opereaza la momentul incheierii contractului (acordul de vointe) independent de plata pretului, asta daca nu exista o clauza suspensiva in contract. Puteti solicita fie obligarea cumparatorului la plata pretului fie desfintarea contractului si repunerea partilor in situatia anterioara pentru nerespectarea obligatiilor contractuale.
In contract scrie ca devine proprietar in momentul achitarii ultimei rate.Ce inseamna repunerea partilor in situatia anterioara?adica eu raman cu casa,iar el pierde banii achitati pana acum?