avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 444 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Inregistrare chitanta impozit in RJIP?
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Inregistrare chitanta impozit in RJIP?

Buna ziua ,
va rog sa-mi spuneti daca trebuie sa inregistrez in RJIP si chitantele pt impozitul anticipat si regularizarile la impozitul anual, chiar daca nu sunt deductibile. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Marian Trutan , Contabil 13:37, 25 Iulie 2013
Avand in vedere prevederile pct.51 din Normele metodologice privind organizarea si conducerea evidentei contabile in partida simpla,in care se mentioneaza ca orice suma platita in numerar sau prin banca se inregistreaza in mod obligatoriu,cronologic,in RJIP,chitantele la care faceti referire trebuie inregistrate. La calculul venitului net sau a pierderii fiscale se aduna sau se scad,fiind cheltuieli nedeductibile.
Va multumesc! Cum pot remedia situatia in care pe 2012 nu am inregistrat aceste chitante in RJIP?
Nu este nevoie sa remediati acum situatia pentru anul 2012.Este o omisiune care oricum nu afecteaza determinarea venitului net si implicit a impozitului pe venit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Completare registru incasari si plati SPANU CORINA SPANU CORINA Buna ziua , as avea o intrebare in legatura cu completarea registrului incasari si plati, si anume: cand il voi completa vor trebui sa reaiasa toate ... (vezi toată discuția)
Inregistrarea cheltuielilor deductibile partial (pfa) si calculul venitului total Mickaela Mickaela Buna ziua, Ma poate informa cineva cum trebuie inregistrate in Registrul jurnal de incasari si plati ptr. PFA-uri cheltuielile deductibile partial (cum sunt ... (vezi toată discuția)
Pierdere fiscala sonia1978 sonia1978 Sunt traducator autorizat de Ministerul Justitiei, PFA inregistrata la Administratia Financiara. In anul 2011 (primul an de activitate) am avut cheltuieli ... (vezi toată discuția)