avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 930 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... este interzisa deplasarea si stationarea langa un lac ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

este interzisa deplasarea si stationarea langa un lac concesionat

buna ziua ma deplasam pe malul unui lac concesionat am fost injurat de proprietarul lacului spunand ca e proprietate privata si sa parasesc lacul mentionez ca nu pescuiam iar lacul nu este ingradit a procedat legal acea persoana

Cel mai recent răspuns: bestlegis , utilizator 10:58, 21 Iulie 2013
Da.
Motivare:
SECŢIUNEA a 3-a
Dreptul de concesiune


Conţinutul dreptului de concesiune

Art. 871. - (1) Concesionarul are dreptul şi, în acelaşi timp, obligaţia de exploatare a bunului, în schimbul unei redevenţe şi pentru o durată determinată, cu respectarea condiţiilor prevăzute de lege şi a contractului de concesiune.
(2) Calitatea de concesionar o poate avea orice persoană fizică sau persoană juridică.
(3) Procedura de concesionare, precum şi încheierea, executarea şi încetarea contractului de concesiune sunt supuse condiţiilor prevăzute de lege.


Exercitarea dreptului de concesiune

Art. 872. - (1) Concesionarul poate efectua orice acte materiale sau juridice necesare pentru a asigura exploatarea bunului. Cu toate acestea, sub sancţiunea nulităţii absolute, concesionarul nu poate înstrăina şi nici greva bunul dat în concesiune sau, după caz, bunurile destinate ori rezultate din realizarea concesiunii şi care trebuie, potrivit legii sau actului constitutiv, să fie predate concedentului la încetarea, din orice motive, a concesiunii.
(2) Fructele, precum şi, în limitele prevăzute de lege şi în actul de constituire, productele bunului concesionat revin concesionarului.
(3) În toate cazurile, exercitarea dreptului de concesiune este supusă controlului din partea concedentului, în condiţiile legii şi ale contractului de concesiune.


Apărarea dreptului de concesiune

Art. 873. - (1) Apărarea în justiţie a dreptului de concesiune revine concesionarului.
(2) Dispoziţiile art. 696 alin. (1) se aplică în mod corespunzător.

Concluzie: practic concesionarul dispune de multe drepturi asemanatoare sau identice cu cele ale unui proprietar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Un contract de concesiune poate fi cesionat? Emil P Emil P Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu raspunsul la urmatoarele intrebari: - un lac poate face obiectul unei vanzari-cumparari? - contractul de ... (vezi toată discuția)
Cesiunea unui contract de concesionare fagarasansimona fagarasansimona Sunt titulara unui contract de concesiune teren incheiat cu o primarie de comuna. Pot ceda obiectul contractului de concesiune , fiicei mele ?Daca da , cum ... (vezi toată discuția)
Contract concesiune monalisaalina monalisaalina Daca intr-un contract de concesiune scrie ca perioada de concesiune este de 50 de ani spesificandu-se ca perioada de recuperare a pretului este de 10 ani,ce ... (vezi toată discuția)