avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1102 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... persoana cu handicap grav
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

persoana cu handicap grav

Am o fiica de aproape 20 ani care sufera de un handicap grav. Boala este neurologica, iar conform certificatului de handicap, capacitatea de munca restanta este de 10%.Primeste o indemnizatie lunara si buget complementar si are un asistent personal. In ce conditii poate sa se angajeze? Are o calificare ca operator tehnician tehnica de calcul si este studenta in anul I la contabilitate si informatica de gestiune. Cine stabileste programul de lucru si posturile pe care poate lucra?
Cel mai recent răspuns: ContSters75280 , utilizator 13:56, 19 Martie 2009
Problema dvs. are o rezolvare foarte frumoasa.Printr-o scrisoare de la medicul de familie prin care acesta recomanda programul de lucru de 8 ore, precizand ca nu este nici un pericol pentru "sanatatea" fetei dvs., coroborat cu parametrii functionali si gradul de handicap din certificat, ati putea convinge ITM-ul sa inregistreze contractul de munca al fetei dvs.
Puteti cere in acest sens sprijinul (audienta/informatii chiar si telefonic) in aceasta problema, Autoritatii Nationale pentru Persoanele cu Handicap aflata in subordinea Ministerului Muncii Familiei si Protectiei Sociale.
Mai mult, daca fetita dvs. are/va avea calificari profesionale, poate deschide o "unitate protejata", ca forma de desfasurare a unei activitati profesionale (lucrative) independente.
Pentru a va usura cautarea, va dau cateva adrese:
[ link extern ]
[ link extern ]

Av. Cermak Iuliana
multumesc frumos! m-am gandit si eu ca daca medicul de medicina muncii, care incheie o fisa de angajare (sper sa nu gresesc) spune ca este apta pt. munca respectiva, atunci n-ar trebui sa fie probleme cu inregistrarea contractului, dar...asta e doar ce cred, nu ce stiu ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi la un loc de munca pentru persoanele cu gradul i de handicap cu insotitor eirenee eirenee buna seara am 24 de ani, tocmai am terminat o facultate si as dori sa caut un loc de munca. problema cu care ma confrunt si sunt total debusolata sunt ... (vezi toată discuția)
Suspendarea platii indemnizatiei pentru cresterea copilului cu handicap lenke801111 lenke801111 Buna ziua, Sunt in concediu de crestre copil cu handicap mediu. Ne descurcam destul de greu din indemnizatia lunara pe care primim. La vechiul angajator nu ... (vezi toată discuția)
Dreptul la munca al persoanelor cu handicap mamana mamana Buna seara.Vin cu o intrebare catre dumneavastra;o persoana incadrata intr-un grad de handicap grav(HIV/SIDA .care vrea sa lucreze pentru a-si suplimenta ... (vezi toată discuția)