avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 653 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara

buna ziua,in cazul in care devin tata pt al doilea copil acest lucru afecteaza pensia alimentara ce o platesc pt primul copil,avut cu prima sotie?
gi-jane2 a scris:

Nu afecteaza, nu se reduce automat.
Doar dvs sunteti in masura sa cereti instantei sa micsoreze pensie aducand dovada ca vi sa mai nascut un copil.
Daca va intelegeti cu fosta, puteti plati mai putin., nu e musai sa va adresati instantei.

Pentru mai multa siguranta, indicat ar fi o actiune de reducere. Chiar daca va intelegeti acum cu fosta sotie sa platiti mai putin, exista vreo garantie ca peste vreun an nu se trezeste fosta sa va faca plagere penala pentru neplata sau sa apeleze la executor pentru diferenta de suma?
Va puteti intelege si in scris, nu numai verbal :).

@m_ella2005 are dreptate , ar fi indicat sa apelati la instanta pt a obtine o hotarare.
Asa e, incert modul de aplicare a noului Cod, caci nu avem practica indeajuns de multa pe el... teoretic pensia nedatorata se poate solicita inapoi. Totusi, in ce masura se considera nedatorata diferenta dintre 1/4 si 1/6, nu va putem spune. Asta daca se razgandeste doamna, altfel, totul e ok.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recalculare pensie alimentara ramonadg ramonadg Am o fiica din prima casatorie careia ii platesc pensie alimentara in procent de 25 % din venitul realizat lunar - aprox 750 lei lunar. Prin hotarare ... (vezi toată discuția)
Reducere cota pensie întreținere carolmihai carolmihai Buna ziua, am fost obligat de instanța sa achit o pensie in cota de 25% din salarul minim pe economie ptr cei 2 minori. După divorț m-am ... (vezi toată discuția)
Pensia de intretinere la doi copii dildi dildi buna ziua, in anul 2007 am divortat. Din prima casatorie am o fetita, pentru care platesc pensia de intretinere 120 lei / dintr-un venit de 550 lei /. In anul ... (vezi toată discuția)