avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 520 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executarea silita, poprirea
Discuție deschisă în Executare silită

Executarea silita, poprirea

cum se procedeaza cand primesiti o instiintare ,cu titlu executoriu de poprire pe comturi .beneficiez de pensie pe caz de boala cu grad de handicap grav. cine face poprirea ? cum intru in posesia restului de pensie?...cum trbuie sa procedez cu bancile la care am credit? nu am alta sursa de venit si pensia este blocata , ce trebuie sa fac ? cu multumiri pt raspunsuri...
Cel mai recent răspuns: pdn38 , utilizator 18:53, 24 Iulie 2013
Buna ziua,

Poprirea este deja trimisa la Casa de Pensii. Ei vor face retinerea, 1/3 din venituri pentru o urmarire silita, 1/2 pentru mai mult de o urmarire silita.

La banci, trebuie sa va platiti in continuare ratele, altfel va vor executa bunurile . Daca nu aveti alte bunuri, in afara de pensie, nu mai platiti si vor pune si ei poprire. Indiferent cati creditori aveti, nu se va retine mai mult de 1/2 din pensie.
Daca incasati pensia in cont bancar, trebuie sa duceti o dovada de la casa de pensii, ca vi se retine de acolo cuantumul legal, ca sa va elibereze in mana diferenta.
Pensia o primesc in cont bacar . Multumesc pt raspun si ajutor.
revin cu o noua intrebare: avand o pensie de 492 ron ,plus o indemnizatie de insotitor cat poate retine ? 1/3 sau 1/5 din venit ...
indemnizatia de insotitor este a dumneavoastra sau a celui ce va insoteste? insotiti dvs pe cineva sau sunteti cel insotit?
indemnizatia de insotitor este trecuta in talonul meu de pensie pt mine . eu sant cel ce trebuie insotit.

Alte discuții în legătură

Sechestru pe conturi. gabriel8 gabriel8 Buna ziua. Ma confrunt cu o situatie a carei legalitate este indoielnica (parerea mea),si doresc sa ma ,,luminati'' vis'a'vis de aceasta problema,cu ... (vezi toată discuția)
Poprire pensie urmas / cont blocat ella4bella ella4bella Buna ziua. Primesc o pensie de urmas pentru fata mea, care este minora, intru-un cont. Am avut pensia de urmas suspendata un an. Acum, dupa ce am facut cerere ... (vezi toată discuția)
Obligatia executorului? pendre pendre Buna seara. sant angajst la o firma salarul primesc pe card. Am proprire pentru intretinere copii suma de 1230 ron am primit salar 750 , banca oprit tot ... (vezi toată discuția)