avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 191 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executarea silita, poprirea
Discuție deschisă în Executare silită

Executarea silita, poprirea

cum se procedeaza cand primesiti o instiintare ,cu titlu executoriu de poprire pe comturi .beneficiez de pensie pe caz de boala cu grad de handicap grav. cine face poprirea ? cum intru in posesia restului de pensie?...cum trbuie sa procedez cu bancile la care am credit? nu am alta sursa de venit si pensia este blocata , ce trebuie sa fac ? cu multumiri pt raspunsuri...
Cel mai recent răspuns: pdn38 , utilizator 18:53, 24 Iulie 2013
Nu exista asa ceva, Banca nu poate retine mai mult decat permit prevederile legale. Amenintati-i ca le faceti plangere penala, ca ii dati la ziar, etc. Pot si trebuie sa va elibereze restul de bani, fara sa aiba nimic de la executor.
cel de la banca a spus ca ii trebuie, de la executor ,un inscris , cina sa opreasca suma de bani...banca sau expertul.
Le spuneti celor de la banca faptul ca legea ii obliga sa nu retina mai mult decat procentul maxim de 1/3 pentru o poprire si 1/2 pentru mai mult de o poprire. Cum au dovada ca retinerea s-a facut deja, nu au voie sa retina mai mult. Comunicati-i ca fapta respectiva reprezinta abuz in serviciu si se pedepseste penal.
multumesc pt sfaturi, asa am sa fac.
buna seara!
am fost la banca , unde reprezentantul banci mi-a spus ca ii trebuie o adresa de la executor prin care sa specifice ca se vor trasfera doar 1/3 din pensie .
A spus ca in instiintarea de poprire nu se spune cum se procedeaza , cine inparte poprirea, este dor o instiintare de poprire.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sechestru pe conturi. gabriel8 gabriel8 Buna ziua. Ma confrunt cu o situatie a carei legalitate este indoielnica (parerea mea),si doresc sa ma ,,luminati'' vis'a'vis de aceasta problema,cu ... (vezi toată discuția)
Poprire pensie urmas / cont blocat ella4bella ella4bella Buna ziua. Primesc o pensie de urmas pentru fata mea, care este minora, intru-un cont. Am avut pensia de urmas suspendata un an. Acum, dupa ce am facut cerere ... (vezi toată discuția)
Obligatia executorului? pendre pendre Buna seara. sant angajst la o firma salarul primesc pe card. Am proprire pentru intretinere copii suma de 1230 ron am primit salar 750 , banca oprit tot ... (vezi toată discuția)