acum o luna o ruda de-a mea a produs un accident rutier intrand pe contrasens si acrosand o alta masina. toti pasagerii, din ambele masini, nu au avut nevoie de spitalizare avand doar cateva zgarieturi. producatorul accidentului a inmanat polita RCA celeilate masini. am inteles ca masina are dauna totala urmand ca polita RCA sa acopere aceasta dauna. masina avariata era un veche si am inteles ca proprietarul nu este multumit de suma primita de asigurator.
intrebarea mea este: este posibil ca proprietarul masinii avariate sa ceara despagubiri de la producatorul accidentului?
Asiguratorii nu despagubesc niciodata la valoarea reala a pagubei aplicand ei niste coeficienti in functie de anul de fabricatie al masinii avariate, media aritmetica a numerelor de la pantofi ai soferilor, conditiile meteo si tot asa. Astfel incat despagubirile sunt insignifiante dand posibilitatea celui prejudiciat sa se indrepte impotriva celui care l-a prejudiciat ptr acoperirea prejudiciului pana la obtinerea unei despagubiri cat de cat juste.
De exemplu pentru o Dacie veche de prin anii 2000 a carei valoare pe piata poate sa fie de 4-5 mii lei, reparatia si piesele pot costa mai mult decat valoarea masinii.