avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 468 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident rutier fara victime
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident rutier fara victime

buna ziua,

acum o luna o ruda de-a mea a produs un accident rutier intrand pe contrasens si acrosand o alta masina. toti pasagerii, din ambele masini, nu au avut nevoie de spitalizare avand doar cateva zgarieturi. producatorul accidentului a inmanat polita RCA celeilate masini. am inteles ca masina are dauna totala urmand ca polita RCA sa acopere aceasta dauna. masina avariata era un veche si am inteles ca proprietarul nu este multumit de suma primita de asigurator.
intrebarea mea este: este posibil ca proprietarul masinii avariate sa ceara despagubiri de la producatorul accidentului?
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 16:03, 23 Iulie 2013
Asiguratorii nu despagubesc niciodata la valoarea reala a pagubei aplicand ei niste coeficienti in functie de anul de fabricatie al masinii avariate, media aritmetica a numerelor de la pantofi ai soferilor, conditiile meteo si tot asa. Astfel incat despagubirile sunt insignifiante dand posibilitatea celui prejudiciat sa se indrepte impotriva celui care l-a prejudiciat ptr acoperirea prejudiciului pana la obtinerea unei despagubiri cat de cat juste.
De exemplu pentru o Dacie veche de prin anii 2000 a carei valoare pe piata poate sa fie de 4-5 mii lei, reparatia si piesele pot costa mai mult decat valoarea masinii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despagubire casco in caz de deces andreea-stan andreea-stan Buna seara! In urma cu doi ani , cu masina unei firme s-a produs un accident soldat cu decesul pasagerului din dreapta. Soferul nu a patit nimic iar casco ... (vezi toată discuția)
Accident auto cu 5 persoane decedate ContSters284339 ContSters284339 Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu un raspuns. Cumnatul meu a decedat in urma unui accident rutier in care si-au mai pierdut viata inca 4 prieteni care se ... (vezi toată discuția)
Recurs proces daune in urma unui accident rutier Steli Brincoveanu Steli Brincoveanu În urma unui accident rutier ne-am judecat cu şoferul vinovat (pt.neacordare de prioritate).Autoturismul marca Skoda Fabia,proprietate personală a ... (vezi toată discuția)