avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 923 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Evacuare ginere din locuinta proprietate personala
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Evacuare ginere din locuinta proprietate personala

Locuiesc in apartamentul proprietate personala impreuna cu fiica, ginerele si nepoata mea. De foarte multa vreme ginerele meu ma umileste cu fiecare ocazie, se poarta foarte urat cu mine si certurile din casa sunt interminabile. Eu am varsta de 71 de ani si am probleme grave cu inima, am osteoporoza si multe altele marunte pe langa cele doua boli majore care imi afecteaza viata. De mai bine de 5 ani nu mai am odihna in propria casa, sunt umilita continuu, am ajuns sa fiu servitoare,sa fac curatenie dupa ginerele meu care nu are nici cel mai mic gram de respect pentru mine, si sa nu ma mai simt nici in siguranta in casa mea. In conditiile de sanatate in care ma aflu si la varsta mea ar trebui sa ma pot bucura de un pic de liniste. Fiica mea este foarte labila si nu se poate hotari daca divorteaza sau nu. Atunci cand i-am spus ginerelui meu ca e casa mea si ca trebuie sa se conformeze, mi-a raspuns ca el si-a castigat un drept acolo si ca nu-l pot da afara. Mentionez ca are domiciliul la aceasta adresa, iar buletinul ii expira in 2014. Am ajuns la situatia in care sa vreau sa vand apartamentul pentru a avea liniste, insa si in aceste conditii am fost amenintata de catre ginere care mi-a spus ca nu voi sti de unde mi se trage necazul. Din pacate nu am nici un martor care sa ma sustina, iar vecinii care au auzit scandalurile, nu vor sa depuna marturie. Baiatul meu s-a oferit sa ii relocheze in apartamentul sotiei sale, insa mi-e teama ca ginerele nu va dori sa paraseasca apartamentul in care locuieste acum cu mine. Va rog sa ma sfatuiti daca se poate. As vrea daca se poate sa il evacuez doar pe el, fara fiica si nepoata mea. In cazul in care nu se poate acest lucru, va rog sa imi spuneti ce alte masuri legale as avea pentru a-mi castiga linistea macar acum la batranete. Este vanzarea apartamentului o solutie? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Sebastian_S , utilizator 16:59, 4 Iunie 2018
Stimata doamna,aveti dreptul sa-i faceti plangere penala,in cazul in care refuza sa paraseasca locuinta,proprietate personala.
Cei de la protectia copilului trebuie sa evalueze corect situatia minorului,dreptul sau de a creste in conditii optime pentru o dezvoltare fizica,morala,psihica adecvata,va prevala oricaror alte interese.Pe cale de consecinta,veti avea in vedere protectia minorului si apoi apararea dreptului dvs de proprietate.Un copil nu se poate dezvolta armonios intr-un climat tensionat! Actionati in vederea protejarii interesului superior al acestuia!
Dna draga nu aveti nicio obligatie fata de fiica dvs sau nepoata ...Este proprietatea dvs si faceti ce vreti cu ea atata timp nu lezati vecini etc .Nu trebuie ca fiica dvs sa fie mutata etc , nu aveti nicio obligatie sa ii gasiti alta locuinta este majora sa se descurce!Are certificat medical ca e bolnava mintal?Daca nu, atunci nu mai stati la vorba cu ei.Sa va arate cei de la protectia copilului unde scrie exact ca nu puteti evacua pe cineva, articol de lege etc.In casa dvs puteti sta cu cine vreti ,face ce vrea de unde pana unde ingradirea acestor drepturi in sensul sa acceptati tacit locuirea cu ginerele?Va duceti la avocat si il evacuati, nu asteptati pana ii expira buletinul este casa si linistea dvs la mijloc.Nu are niciun drept la casa dvs , greseala a fost ca i-ati facut buletinul pe adresa dvs insemnand ca v-ati dat acordul sa locuiasca in casa dvs , dar pana la avea drepturi e cale lunga.
in primul rand, imi pare rau pentru situatia in care va aflati.

poate ca nu e cea mai inspirata solutie, dar: v-ati gandit sa va mutati dvs. in casa nurorii dvs.? fiica si nepoata va pot urma sau nu. odata mutata, dupa ce va linistiti, il puteti actiona in judecata pe ginere pentru a-l evacua din apartamentul care va apartine. e greu sa va parasiti fie si temporar locuinta, dar poate ca ati avea parte de linistea necesara atat pentru sanatatea dvs. cat si pentru a lua cea mai buna decizie si a actiona in consecinta.

numai bine!
Cei de la protectia copilului l-au "invatat" ca are drepturi in casa si nu il pot da afara din casa decat cu proces. Mi s-a mai spus ca atata timp cat fiica mea locuieste cu mine in casa si ei nu sunt divortati, instanta nu il va evacua deoarece acest lucru inseamna dezbinarea familiei

L-au invatat prost, drepturi nu are, iar dezbinarea familiei nu e treaba dvs, sa fie imbinati in alta parte.
Au dreptate totusi intr-o privinta, nu ii evacuati fara proces.

piticut86 a scris

Va duceti la avocat si il evacuati

Desigur ca la avocat mergeti sa va sfatuiti, sa va redacteze actiunea, sa va acorde asistenta pe perioada procesului.

De fapt eu nu am semnat ca-l iau in spatiu. La momentul in care si-a facut el buletinul, ca proprietari apaream si eu si fiica mea. Fiica mea si-a dat semnatura la Evidenta Populatiei. De atunci s-a facut un alt contract de vanzare-cumparare, iar eu i-am dat fiicei mele banii pentru partea ei de apartament. Apartamentul este acum doar pe numele meu. Totusi nu vreau sa imi scot fiica in strada, deoarece au o fetita bolnava de ADHD care nu are nici o vina ca parintii ei sunt cum sunt. Vreau doar putina liniste. Chiar daca nu am nici un sprijin din partea fiicei mele, este copilul meu si ma doare sa o vad in starea in care e, iar sa o dau afara din casa mi-ar rupe sufletul. Nu conteaza ca un copil e bun sau rau, e al tau si suferi pentru el.

Alte discuții în legătură

2 avocati 2 versiuni Krisztaa Krisztaa sper sa gasesc aici un raspuns concret si sigur (cu citat,daca se poate) pentru urmatorul caz: exista o proprietate pe numele meu achizitionata in anul 2001, ... (vezi toată discuția)
Evacuare fara executare judecatoreasca ? se poate? djvyk89 djvyk89 Buna ziua , Am si eu o problema in familie ... locuiesc la mine in casa fata si ginerele cu 2 copii ... au venit in casa la mine fara aprobarea mea si nu am ... (vezi toată discuția)
Violare de domiciliu - termen depunere plangere pacurariu maria pacurariu maria Buna ziua , Vreau sa va intreb dupa cat timp poti depune plangere penala pentru violare de domiciliu?Au trecutcirca 3 saptamani si voiam sa nu depun ... (vezi toată discuția)