avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 926 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Evacuare ginere din locuinta proprietate personala
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Evacuare ginere din locuinta proprietate personala

Locuiesc in apartamentul proprietate personala impreuna cu fiica, ginerele si nepoata mea. De foarte multa vreme ginerele meu ma umileste cu fiecare ocazie, se poarta foarte urat cu mine si certurile din casa sunt interminabile. Eu am varsta de 71 de ani si am probleme grave cu inima, am osteoporoza si multe altele marunte pe langa cele doua boli majore care imi afecteaza viata. De mai bine de 5 ani nu mai am odihna in propria casa, sunt umilita continuu, am ajuns sa fiu servitoare,sa fac curatenie dupa ginerele meu care nu are nici cel mai mic gram de respect pentru mine, si sa nu ma mai simt nici in siguranta in casa mea. In conditiile de sanatate in care ma aflu si la varsta mea ar trebui sa ma pot bucura de un pic de liniste. Fiica mea este foarte labila si nu se poate hotari daca divorteaza sau nu. Atunci cand i-am spus ginerelui meu ca e casa mea si ca trebuie sa se conformeze, mi-a raspuns ca el si-a castigat un drept acolo si ca nu-l pot da afara. Mentionez ca are domiciliul la aceasta adresa, iar buletinul ii expira in 2014. Am ajuns la situatia in care sa vreau sa vand apartamentul pentru a avea liniste, insa si in aceste conditii am fost amenintata de catre ginere care mi-a spus ca nu voi sti de unde mi se trage necazul. Din pacate nu am nici un martor care sa ma sustina, iar vecinii care au auzit scandalurile, nu vor sa depuna marturie. Baiatul meu s-a oferit sa ii relocheze in apartamentul sotiei sale, insa mi-e teama ca ginerele nu va dori sa paraseasca apartamentul in care locuieste acum cu mine. Va rog sa ma sfatuiti daca se poate. As vrea daca se poate sa il evacuez doar pe el, fara fiica si nepoata mea. In cazul in care nu se poate acest lucru, va rog sa imi spuneti ce alte masuri legale as avea pentru a-mi castiga linistea macar acum la batranete. Este vanzarea apartamentului o solutie? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Sebastian_S , utilizator 16:59, 4 Iunie 2018
Atunci mergeti la avocat sa va ajute sa il evacuati pe el si stati in casa dvs doar cu fiica si nepoata.Nu va intereseaza ce pateste el, interesul dvs este sa aveti liniste in propria casa.Fiica dvs o sa sufere, dar in timp o sa ii treaca asa ca curaj si nu mai stati asa ca daca tolerati atitudinea lui o sa o tolerati la nesfarsit pentru fiica dvs .La batranetea dvs v-ati gandit?Ce primeaza?Fiica dvs nu constientizeaza ce fel de om e sotul ei asa ca fara mila fata de el.Cum el nu va respecta pe dvs de ce sa il tolerati pe el?O saptamana frumoasa si linistita va doresc
Subscriu si eu parerii de mai sus referiotare la depunerea unei plangeri penale pentru savarsirea infractiunii de violare de domiciliu. Unul dintre elementele materiale in care se poate realiza aceasta infractiune este si inactiunea - refuzul de a parasi locuinta la cererea proprietarului. Faptul ca dumneavoastra i-ati permis individului sa locuiasca acolo pana acum este o simpla ingaduinta, care nu poate fi materilaizata nicidecum printr-un drept subiectiv al acestuia. Solutia plangerii penale este mult mai simpla pt dumneavoastra, pentru ca nu presupune o complexitate atat de mare precum celelalte actiuni. Il puteti speria mai intai cu aceasta actiune iar daca nu-si vede de treaba puteti merge efectiv la politie si sa materializati acest lucru. Nu va ganditi ca aceasta ar fi o solutie prea drastica, este dreptul dumneavoastra, si oricum in legatura cu aceasta infractiune functioneaza institutia impacarii partilor prin care puteti intrerupe demersul si prin acest fapt nu mai apar consecintele penale. Deci ma repet speriati-l mai intai, spuneti-i ca ati vorbit cu un avocat sau altceva. in ceea ce priveste sustinerile celor de la DGASPC in legatura cu interesul superior al copilului, nu au relevanta in speta, dumneavoastra sunteti deplin proprietar si dupa cum se spunea si mai sus nu aveti nicio obligatie cu privire la nepot atat timp cat acesta are parinti.
Eu nu subscriu. Violarea de domiciliu n-are legatura cu proprietatea, ci cu folosinta.
Art. 192

Violarea de domiciliu

Pătrunderea fără drept, în orice mod, într-o locuinţă, încăpere, dependinţă sau loc împrejmuit ţinând de acestea, fără consimţământul persoanei care le foloseşte, sau refuzul de a le părăsi la cererea acesteia, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 4 ani.

Pentru fapta prevăzută în alin. 1, acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate. Împăcarea părţilor înlătură răspunderea penală.

Nu a patruns fara drept ca e luat in spatiu, locuieste acolo cu forme legale, iar de folosit o folosesc amandoi, ginerele de 9 ani, nu de ieri, asa ca cine la cererea cui trebuie sa paraseasca imobilul ?
In afara de asta, e necesar sa se depuna plangere prealabila , iar aceasta se depune in termen de 2 luni, nu dupa 5 ani.

Aveti nevoie de o actiune in instanta impotriva a toti 3, sa obtineti o hot sa-i puteti evacua, apoi fetele pot ramane cu permisiunea dvs. N-a zis nimeni sa va dati copilul si nepoata afara.

Dupa cum s-a sustinut si in doctrina (C. Bulai; V. Cioclei) infractiunea comisa sub forma refuzului de a o parasi la cererea proprietarului presupune o situatie premisa si anume o patrundere legala anterioara. Termenul de 2 luni curge de la momentul consumarii infractiunii, si anume de la data manifestarii de vointa in sensul refuzului de a parasi locuinta la cererea proprietarului.
Din păcate sunt implicat într-un caz similar. Cat durează de la plângerea făcută la parchet până la evacuarea ginerelui din apartament?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

2 avocati 2 versiuni Krisztaa Krisztaa sper sa gasesc aici un raspuns concret si sigur (cu citat,daca se poate) pentru urmatorul caz: exista o proprietate pe numele meu achizitionata in anul 2001, ... (vezi toată discuția)
Evacuare fara executare judecatoreasca ? se poate? djvyk89 djvyk89 Buna ziua , Am si eu o problema in familie ... locuiesc la mine in casa fata si ginerele cu 2 copii ... au venit in casa la mine fara aprobarea mea si nu am ... (vezi toată discuția)
Violare de domiciliu - termen depunere plangere pacurariu maria pacurariu maria Buna ziua , Vreau sa va intreb dupa cat timp poti depune plangere penala pentru violare de domiciliu?Au trecutcirca 3 saptamani si voiam sa nu depun ... (vezi toată discuția)