Atunci mergeti la avocat sa va ajute sa il evacuati pe el si stati in casa dvs doar cu fiica si nepoata.Nu va intereseaza ce pateste el, interesul dvs este sa aveti liniste in propria casa.Fiica dvs o sa sufere, dar in timp o sa ii treaca asa ca curaj si nu mai stati asa ca daca tolerati atitudinea lui o sa o tolerati la nesfarsit pentru fiica dvs .La batranetea dvs v-ati gandit?Ce primeaza?Fiica dvs nu constientizeaza ce fel de om e sotul ei asa ca fara mila fata de el.Cum el nu va respecta pe dvs de ce sa il tolerati pe el?O saptamana frumoasa si linistita va doresc
Subscriu si eu parerii de mai sus referiotare la depunerea unei plangeri penale pentru savarsirea infractiunii de violare de domiciliu. Unul dintre elementele materiale in care se poate realiza aceasta infractiune este si inactiunea - refuzul de a parasi locuinta la cererea proprietarului. Faptul ca dumneavoastra i-ati permis individului sa locuiasca acolo pana acum este o simpla ingaduinta, care nu poate fi materilaizata nicidecum printr-un drept subiectiv al acestuia. Solutia plangerii penale este mult mai simpla pt dumneavoastra, pentru ca nu presupune o complexitate atat de mare precum celelalte actiuni. Il puteti speria mai intai cu aceasta actiune iar daca nu-si vede de treaba puteti merge efectiv la politie si sa materializati acest lucru. Nu va ganditi ca aceasta ar fi o solutie prea drastica, este dreptul dumneavoastra, si oricum in legatura cu aceasta infractiune functioneaza institutia impacarii partilor prin care puteti intrerupe demersul si prin acest fapt nu mai apar consecintele penale. Deci ma repet speriati-l mai intai, spuneti-i ca ati vorbit cu un avocat sau altceva. in ceea ce priveste sustinerile celor de la DGASPC in legatura cu interesul superior al copilului, nu au relevanta in speta, dumneavoastra sunteti deplin proprietar si dupa cum se spunea si mai sus nu aveti nicio obligatie cu privire la nepot atat timp cat acesta are parinti.
Eu nu subscriu. Violarea de domiciliu n-are legatura cu proprietatea, ci cu folosinta.
Art. 192
Violarea de domiciliu
Pătrunderea fără drept, în orice mod, într-o locuinţă, încăpere, dependinţă sau loc împrejmuit ţinând de acestea, fără consimţământul persoanei care le foloseşte, sau refuzul de a le părăsi la cererea acesteia, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 4 ani.
Pentru fapta prevăzută în alin. 1, acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate. Împăcarea părţilor înlătură răspunderea penală.
Nu a patruns fara drept ca e luat in spatiu, locuieste acolo cu forme legale, iar de folosit o folosesc amandoi, ginerele de 9 ani, nu de ieri, asa ca cine la cererea cui trebuie sa paraseasca imobilul ?
In afara de asta, e necesar sa se depuna plangere prealabila , iar aceasta se depune in termen de 2 luni, nu dupa 5 ani.
Aveti nevoie de o actiune in instanta impotriva a toti 3, sa obtineti o hot sa-i puteti evacua, apoi fetele pot ramane cu permisiunea dvs. N-a zis nimeni sa va dati copilul si nepoata afara.
Dupa cum s-a sustinut si in doctrina (C. Bulai; V. Cioclei) infractiunea comisa sub forma refuzului de a o parasi la cererea proprietarului presupune o situatie premisa si anume o patrundere legala anterioara. Termenul de 2 luni curge de la momentul consumarii infractiunii, si anume de la data manifestarii de vointa in sensul refuzului de a parasi locuinta la cererea proprietarului.
Din păcate sunt implicat într-un caz similar. Cat durează de la plângerea făcută la parchet până la evacuarea ginerelui din apartament?