avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 249 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Plangere penala fost angajat
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Plangere penala fost angajat

Buna ziua,

Un angajat avand de recuperat 2 salarii a emis si scos din magazin mai multe bunuri fara acordul nimanui, pana la acoperirea sumei ce o avea de recuperat, cu atat mai mult in ziua in care a fost anuntat a facturat mai multe bunuri pe care le-a si scos din magazin pe numele a altor doi fosti angajati.

Putem formula o plangere penala impotriva acestui fost anagajat, si care ar fi temeiul legal?

Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: vladfesan , utilizator 11:03, 24 Iulie 2013
probabil infractiunea este delapidare dar ar trebui sa stim mai multe detalii.
Va rog sa imi comunicati detaliile pe care doriti sa le ofer in vederea incadrari corecte a faptei?
1. functia pe care o ocupa
2. avea dreptul de a factura lucruri conform fisei postului sau macar ca practica obisnuita ?
3. pretul cu care a vandut era unul real, serios ?
4. el avea de recuperat niste bani de la Dvs ?
5. bunurile care au fost vandute, s-au incasat bani ? adica a taiat chitante si si-a luat singur banii ?
Buna ziua,

Persoana repsectiva este incadrata in baza CIM in meseria de Tehnician Mereolog, dar avea si alte atributii pe langa aceasta, inclusiv cea de a emite facturi.
A facturat bunurile respective la un pret mai mare adaugand un adaos peste cel initial.
Intradevar persoanele catre care a emis acele facturi aveau de recuperat o suma de bani, dar nu atat pe cat s-a emis pe facturi.

Bunurile mai mult ca sigur s-au predat persoanelor carora le-a fost facturate, dar nu exista taiata o chitanta in acest sens.

Va multumesc!
pai atunci faceti un proces verbal de compensare pe suma pe care cadeti de acord cu respectivele persoane eventual dati-i in judecata pentru diferenta de bani.

eu acum nu vad care e infractiunea pe care ar fi facut-o. daca omul a vandut niste produse pe care avea voie sa le vanda, adaosul e mare deci pretul e foarte corect pt dvs., nu vad nicio probleme de ordin penal

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Delapidare andrea1414 andrea1414 un gestionar,vinde marfa cu acordul verbal al firmei,doar pe baza de facturi fiscale,in rate.clinetii nu platesc ratele.acesta este cecetat de delapidare.nu ... (vezi toată discuția)
Delapidare? Ioan Marinescu Ioan Marinescu buna ziua.am fost angajat la un magazin de electronice ca sef de magazin,si aveam o sub alterna care incasa banii si facea facturile,eu ocupandu-ma de marfa si ... (vezi toată discuția)
Delapidare art. 215 ind.1 c.p floryn2004 floryn2004 buna ziua. am mai pus intrebarea si am primit raspuns dar nu sunt lamurit. sunt acuzat de delapidare art. 215 ind.1 C.p. am produs o paguba unei firme de ... (vezi toată discuția)