avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1092 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract de Munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract de Munca

Buna ziua,
Am in contractul de munca urmatoarea clauza : "in cazul in care salariatl/ angajatul reziliaza contractul individual de munca inauntrul termenului de 2 ani, se oblia la daune-interese corespunzatoare prejudiciului pe care l-a produs angajatorului. Intrebarea mea este : Daca plec in mai putin de 2 ani de zile ce se poate intampla mai exact
Specific facptul ca angajatorul nu m-a trimis la nici un curs pe bani lui pe durata contractui.
Multumesc Anticipat
Cel mai recent răspuns: xelu19 , utilizator 17:21, 22 Iulie 2013
1. Este valabila numai in cazul in care ati urmat un curs de calificare/specializare, platit de angajator.

2. Altfel o asemenea clauza introdusa in CIM este ilegala si nula din punct de vedere juridic.
@ xelu19

Se poate intampla ca angajatorul poate angaja raspunderea patrimoniala a dvs.

Cel mai bun lucru este ca sa promovati o actiune in instanta pentru a se anula aceaclauza inserata in c.i.m.
multumesc pentru raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nivel salariu cri5tian cri5tian Bună ziua. Deoarece am avut niște experiențe neplăcute cu un angajator (de la care am demisionat), pe viitor vreau să evit astfel de ... (vezi toată discuția)
Incalcare clauza de confidentialitate camiha camiha Buna ziua, Imi puteti spune daca pentru a actiona in instanta [b]un fost salariat[/b]( contractul a incetat de un an de zile) pentru incalcarea clauzei de ... (vezi toată discuția)
Daune demisie loc de munca Potecasul Potecasul Buna ziua, Am un contract la firma care lucrez,in care sunt stipulate urmatoarele: -clauza de fidelitae,: Salariatul se obliga sa lucreze l-a ... (vezi toată discuția)