Buna ziua,doresc sa fac un mic credit la o banca si sunt refuzata pe motiv ca apar ca rau platnic cu un credit facut in 2007 ,care apare apoi in 2012 cu 6 luni intarziere.In 2007 eram plecata in Spania si nu am cunostinta de acest credit,dar curios lucru de ce nu am fost somata sau anuntata de el.Si nu inteleg cum apare dupa atatia ani,tinand cont ca nu am lucrat deloc cu bancile decat pentru a-mi ridica salariul.Am trimis cerere la Biroul de Credit dar inca nu am primit raspuns.Este legal ca dupa 6 ani sa apara asa ceva si ce pot face? Multumesc anticipat
Trebuie sa asteptati raspunsul de la Biroul de Credit sa vedeti de ce figurati cu aspecte negative. Solicitati intre timp si o situatie de la Centrala Riscurior Bancare. In Biroul de Credit informatiile se pastreaza timp de 4 ani de la ultima raportare, iar daca banca raporteaza periodic situatia dvs., nu o sa iesiti prea curand. Este posibil sa fi avut descoperit de cont pe cardul de salarii si sa nu-l fi achitat in intregime sau de la comisioane soldul cardului a ajuns pe minus.