avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 867 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Cum pot sa ma reabilitez [cazier judiciar]
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Cum pot sa ma reabilitez [cazier judiciar]

Buna ziua .va rog frumos daca ma poate ajuta cineva in legatura cu cazierul judiciar.In data de 13-04-2006 am fost condamnat la 6 luni cu suspendare pt conducere sub influenta bauturilor alcoolice.cum ma pot reabilita sa nu mai apar inscris in cazierul judiciar.nu ma pot angaja nicaeri din cauza cazierului. Am inteles ca dupa o perioada de timp se sterge cazierul. va rog frumos sa-mi raspundeti .Cu stima si respect.adresa mea de mail este lrm_rad@yahoo.com
Reabilitarea in cazul tau se poate solicita instantei de judecata dupa o perioada de 8 ani si jumatate de la momentul cand s-a implinit termenul de 7 ani la care ai fost condamnat. Bineinteles ca in aceasta perioada trebuie sa nu mai savarsesti vreo alta infractiune si sa indeplinesti conditiile reabilitarii judecatoresti prevazute in art. 137 Cod penal.
6 luni cu suspendare pt conducere sub influenta bauturilor alcoolice.cum ma pot reabilita sa nu mai apar inscris in cazierul judiciar.nu ma pot angaja nicaeri din cauza cazierului.

Dupa doi ani si sase luni opereaza reabilitarea de drept.Dupa aceasta perioada , cazierul judiciar nu trebuie sa cuprinda mentiuni.

Desigur, si instanta de judecata poate constata ca s-a scurs termenul de incercare (compus din pedeapsa efectiv aplicata la care se adauga doi ani ).

@immannuel14

Conditii pentru reabilitarea judecatoreasca a condamnatului:

a. Nu a suferit o noua condamnare in urmatorul interval:
- in cazul condamnarii la pedeapsa inchisorii mai mare de un an pana la 5 ani � 4 ani la care se adauga jumatate din durata pedepsei pronuntate;
- in cazul condamnarii la pedeapsa inchisorii mai mare de 5 ani pana la 10 ani � 5 la care se adauga jumatate din durata pedepsei pronuntate;

b. Isi are asigurata existenta prin munca sau prin alte mijloace oneste, precum si in cazul cand are varsta de a fi pensionat sau este incapabil de munca;

c. A avut o buna conduita;

d. A achitat in intregime cheltuielile judiciare si despagubirile civile la plata carora a fost obligat, afara de cazul cand partea vatamata a renuntat la despagubiri sau cand instanta constata ca cel condamnat si-a indeplinit in mod regulat obligatiile privitoare la dispozitiile civile din hotararea de condamnare.

Ultima modificare: Miercuri, 7 Septembrie 2011
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
nick_cdr a scris:

Reabilitarea in cazul tau se poate solicita instantei de judecata dupa o perioada de 8 ani si jumatate de la momentul cand s-a implinit termenul de 7 ani la care ai fost condamnat. Bineinteles ca in aceasta perioada trebuie sa nu mai savarsesti vreo alta infractiune si sa indeplinesti conditiile reabilitarii judecatoresti prevazute in art. 137 Cod penal.

Da,cel mai important lucru este sa nu comiteti o alta infractiune in termenul prevazut de lege
Trebuie sa aveti mare grija...deoarece puteti comite infractiuni si fara sa realizati efectiv...
Ma refer in mod special la infractiunile economice.
Ultima modificare: Joi, 8 Septembrie 2011
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In cat timp se sterge cazierul daca se sterge automat fara proces adrianstefan79 adrianstefan79 in 2005 am fost condamnat la 1 an inchisoare cu suspendare pt furt calificat...nu am mai avut nici o treaba cu politia sau ceva de genul asta....se sterge ... (vezi toată discuția)
Stergerea cazierului abrassu abrassu Buna ziua Am avut o condamnare de 1,6 luni inchisoare cu suspendare + 2 ani de incercare,asa scrie in sentinta definitiva,anul care urmeaza 2010,pe 6 ... (vezi toată discuția)
Stergerea cazierului judiciar Paul112 Paul112 Buna ziua in 11 octombrie 2011 am primit sentinta definitiva si irevocabila , 8 luni închisoare cu suspendarea condiţionată a executării pedepsei pentru ... (vezi toată discuția)