avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 748 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... fostul administrator nu da actele
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

fostul administrator nu da actele

administratorul , presedintele si cei 2 cenzori , au fost schimbati la inceputul lunii ianuarie , alegandu-se alta echipa .administratorul fusese in " serviciu " in ultimii 11 ani .timp in care s-au adunat datorii imense plus hotarari judecatoresti ale celor de la radet si gunoi .acest adm nu a dat actele decat pentru ultimii 3 ani , descoperindu-se mari neregului privind impartirea penalitatilor si bineinteles neinformand pe nimeni ca asociatia e tarata prin tribunale .sunt 4- 5-6 datornici cu sume intre 250 milioane si 27 milioane aceste sume ajungand aprox la 400 milioane in total .
ce e de facut in acest caz ?
din acest motiv , noul adm nu stie cum sa isi inceapa activitatea .
am inteles ca radet are posibilitatea sa isi rezolve in instanta direct problemele cu debitorii , insa la noi in bloc , radet nu mai e activ din 2004 , datoriile strangandu-se in continuare spre alti furnizori .
astept un sfat cat mai competent sau cineva care s-a confruntat cu astfel de problema . multumesc
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 23:31, 22 Martie 2009
Greu....greu...in aceste conditii. Dar sa incepem cu ce e mai fix de stiut. Telefon sau mers direct la furnizori si luata situatia restantelor. La absolut toti. Cu aceste situatii va faceti imaginea globala asupra restantelor pe care trebuie sa le achitati.
Al doilea: luati ultima lista si vedeti cine a platit, cat a platit si cat a mai ramas de plata. Asta se poate vedea din registrul de casa, daca o fi existand asa ceva si daca l-o fi completat. Daca nu exista acest document foarte important....chemati toti locatarii cu ultimele chitante si faceti o situatie a ultimelor plati facute de fiecare apartament.
Din acest moment puteti sa incepeti cu noile facturi sa faceti impartirea pe viitoarele liste. V-ar mai trebui si o balanta, dar daca nu aveti toate elementele o veti face in timp......
Daca am fost la obiect si nu am divagat...vom continua.
mezzo 61 a scris:

.acest adm nu a dat actele decat pentru ultimii 3 ani , descoperindu-se mari neregului privind impartirea penalitatilor si bineinteles neinformand pe nimeni ca asociatia e tarata prin tribunale .sunt 4- 5-6 datornici cu sume intre 250 milioane si 27 milioane aceste sume ajungand aprox la 400 milioane in total .
ce e de facut in acest caz ?
din acest motiv , noul adm nu stie cum sa isi inceapa activitatea .

Asadar aveti actele pe ultimii 3 ani. Administratorul sa continuie treaba. Poate mai aveti pe cineva in comitet sa-l ajut sau un cenzor, altfel angajati pentru a va ajuta un contabil, economist care sa lucreze cu administratorul. Sa faca impreuna punctajul cu fiecare furnizor, sa faca listyele de plata calculand penalizarile curente. Anuntati proprietarii si acest contabil sa recalculeze tot ce se poate din urma intr-o perioada de 4-5 luni si apoi sa se treaca toate diferentele gasite in fisele de evidenta si in listele deplata. Din experienta personala va spun ca aproape la fiecare proces ce l-am avut cu restantierii mi s-a cerut de catre instanta recalcularea debitelor si penalizarilor si-am facut-o chiar si pentru 10 ani din urma. Apoi sunt situatii cand administratorul nu se pricepe si nu calculeaza deloc sau calculeaza gresit . La o alta asociatie s-a facut contract cu o firma de contabilitate care in 4 luni de munca a recalculat totul invclusiv penalizarile pe ultimii 4 ani si-au pus la punct si situatiile contabile pentru cei 4 ani.
Succes si aveti incredere ca puteti rezolva, dar cu oameni pregatiti .
Habar n-aveam ca exista un Consiliu al Protetiei locatarilor nefericiti (draguta titulatura)care pe deasupra mai emite si OU care sa oblige Curtea de Conturi sa faca ordine in actele asociatiilor de proprietari.Curtea de Conturi controleaza doar acolo unde se folosesc bani publici.Fondurile asociatiilor de proprietari nu sant bani publici.Nici macar ca gluma nu este de luat in seama postarea ta.
Exista in cadrul primariilor compartimente specializate care au ca atributii controlul si indrumarea asociatiilor de proprietari.
Sant = sunt
Cand cineva vrea sa se bage undeva, inainte tre' sa-si traga sufletul, sa ia o gura de aer si apoi....
In cazul de fata ar fi trebuit sa citesti vreo 3-4 ore de postari si apoi sa-ti dai cu parerea.

Alte discuții în legătură

De la cine recupereaza asociatia restantele nedeclarate ale fostului proprietar Andreadina Andreadina Buna seara, In urma cu cativa ani am cumparat un apartament ce nu figura cu restante la asociatia de proprietari, in acest sens a fost eliberata si ... (vezi toată discuția)
Afirmatii reale spuse in timpul proceselor: SC QCERT SRL SC QCERT SRL AVOCATUL : Aceasta astenie grava va afecteaza memoria ? MARTORUL : Da AVOCATUL : In ce fel va afecteaza memoria ? MARTORUL : Uit AVOCATUL : Uitati ? Ne ... (vezi toată discuția)
Datorii catre furnizori (respectiv radet) claudiuklf claudiuklf PROBLEMA MEA ESTE URMATOAREA AM AVUT UN ADMINISTRATOR CARE A MURIT SI A LASAT ASOCIATIA CU DATORII LA FURNIZORUL DE CALDURA CEVA DE GENUL UN MILIARD DE LEI ... (vezi toată discuția)