avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 898 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... fostul administrator nu da actele
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

fostul administrator nu da actele

administratorul , presedintele si cei 2 cenzori , au fost schimbati la inceputul lunii ianuarie , alegandu-se alta echipa .administratorul fusese in " serviciu " in ultimii 11 ani .timp in care s-au adunat datorii imense plus hotarari judecatoresti ale celor de la radet si gunoi .acest adm nu a dat actele decat pentru ultimii 3 ani , descoperindu-se mari neregului privind impartirea penalitatilor si bineinteles neinformand pe nimeni ca asociatia e tarata prin tribunale .sunt 4- 5-6 datornici cu sume intre 250 milioane si 27 milioane aceste sume ajungand aprox la 400 milioane in total .
ce e de facut in acest caz ?
din acest motiv , noul adm nu stie cum sa isi inceapa activitatea .
am inteles ca radet are posibilitatea sa isi rezolve in instanta direct problemele cu debitorii , insa la noi in bloc , radet nu mai e activ din 2004 , datoriile strangandu-se in continuare spre alti furnizori .
astept un sfat cat mai competent sau cineva care s-a confruntat cu astfel de problema . multumesc
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 23:31, 22 Martie 2009
desi situatia poate parea disperata , singura datorie a blocului este la radet . blocul este debransat de la acest furnizor deoarece din 14 apartamente - 11 si-au pus centrale proprii incepand cu anul 2003 adica 8 in 2003 si 3 in 2004 . din aceste 11 ap cu centrala doar unul singur si-a perpetuat datoriile , ceilalti vre-o 6 sunt la zi si 4 cu o luna doua datorie .
descriind acestea , imi dau seama ca o datorie trebuie sa existe si la gaze , deoarece gazul a fost oprit pentru neplata .
fiecare are gaz separat din 2003 .
noua adm spune ca are dreptul sa refaca aceste liste de intretinere doar pe trei ani in urma , dupa aceasta perioada avand nevoie de expert contabil .
Oricine se pricepe din conducerea asociatia dv are dreptul sa refaca aceste calcule si evidente pe orice perioada din urma . Cei 3 ani de care au auzit unii este timpul dupa care instantele de judecata nu prea mai iau in considerare debitele decat in anumite conditii de intrerupere a prescriptiei.
Este bine sa se verifice si sa se refaca pe cat mai multi ani din urma si apoi , cu acestea facute sa discutati intr-o adunare generala si poate gasiti o solutie pentru plata datoriilor mai vechi de 3 ani ca sa nu mai ajungeti in instanta atat cu furnizorii cat si cu proprietarii.
datoriile mai vechi de 3 ani se prescriu...recuperarea lor se va face de la persoanele care nu si au facut datoria pt a recupera aceste datorii. Noul comitet,are obligatia de a prelua conducerea asociatiei,numai dupa descarcarea de gestiune a vechiului comitet...neindeplinind acest lucru..este bun de plata...
Pt dl duica radu....administratorii asociatiilor sunt considerate ..persoane publice...si raspund ca persoane publice
Adica?
proprietaru a scris:

datoriile mai vechi de 3 ani se prescriu...recuperarea lor se va face de la persoanele care nu si au facut datoria pt a recupera aceste datorii. Noul comitet,are obligatia de a prelua conducerea asociatiei,numai dupa descarcarea de gestiune a vechiului comitet...neindeplinind acest lucru..este bun de plata...
Pt dl duica radu....administratorii asociatiilor sunt considerate ..persoane publice...si raspund ca persoane publice

Este adevarat ca termenul general de prescriere este de 3 ani, dar daca in acesti 3 ani (chiar cu o zi inainte de implinirea celor 3 ani) a intervenit o plata partiala, un angajament de plata, un proces verbal de conciliere, o intelegere scrisa, un deces, o plecare pe font, sau uin caz de forta majora instanta poate sa hotarasca suspendarea prescriptiei si judecarea. Am avut proaspat surpriza de a fi actionati in judecata de un furnizor cu care nu mai avem relatii de 2 ani si care solicita penalizari de acum 6 ani. Au depus la dosar un proces verbal incheiat intre furnizorul respectiv si fostul presedinte acum aproape 3 ani. Prin acest PV fostul presedinte recunoaste in 2006 suma ce o datoreaza asociatia ca penalizare si se angajeaza sa o plateasca in termen de 6 luni. Nu a platit atunci iar acum instanta judeca cererea lor fara sa se considere sumele prescrise deoarece exista acel PV. De atunci comitetul s-a schimbat de 2 ori, presedintele la fel, etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

De la cine recupereaza asociatia restantele nedeclarate ale fostului proprietar Andreadina Andreadina Buna seara, In urma cu cativa ani am cumparat un apartament ce nu figura cu restante la asociatia de proprietari, in acest sens a fost eliberata si ... (vezi toată discuția)
Afirmatii reale spuse in timpul proceselor: SC QCERT SRL SC QCERT SRL AVOCATUL : Aceasta astenie grava va afecteaza memoria ? MARTORUL : Da AVOCATUL : In ce fel va afecteaza memoria ? MARTORUL : Uit AVOCATUL : Uitati ? Ne ... (vezi toată discuția)
Datorii catre furnizori (respectiv radet) claudiuklf claudiuklf PROBLEMA MEA ESTE URMATOAREA AM AVUT UN ADMINISTRATOR CARE A MURIT SI A LASAT ASOCIATIA CU DATORII LA FURNIZORUL DE CALDURA CEVA DE GENUL UN MILIARD DE LEI ... (vezi toată discuția)