avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 765 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Poprire salariu
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Poprire salariu

Buna ziua!

In luna Aprilie 2013 am constatat ca mi-a fost poprit salariul pentru un credit auto contractat in aprilie 2008 si neplatit din 2011. Acest credit auto il are ca titular pe sotul meu, de care am divortat ( conform hotarare din Iulie 2013 ), iar coplatitor sunt eu. In urma discutiei pe care am avut-o cu executorul am constatat ca am fost citata la adresa care era trecuta in contractul de credit, desi eu depusesem la banca o copie dupa buletin. Societatea unde lucrez a primit de asemenea o instiintare cu privire la poprirea contului si din luna Mai 2013 mi s-a oprit 1/3 din salariu de catre angajator si 1/3 de catre o banca [editat]. Mentionez de asemenea ca executorul nu vrea sa imi deblocheze contul de salariu chiar daca banii imi sunt acum opriti de catre angajator. Pe acelasi cont intra si alocatia copilului care este de asemenea blocata de banca
Autoturismul pentru care am facut creditul a fost vandut de catre sotul meu.
La procesul de partaj eu am cerut instantei de judecata sa i se atribuie creditul ramas neachitat avand in vedere ca el a vandut masina fara stirea mea si fara sa imparta ceva cu mine, iar instanta a crezut de cuvinta sa imi respinga cererea de obligare a paratului la plata diferentei de credit. Asta inseamna ca toata creanta de 33000 o voi plati eu???
Ultima modificare: Marți, 23 Iulie 2013
ContSters214341, utilizator
Cel mai recent răspuns: draganclaudiaiuliana , utilizator 14:58, 23 Iulie 2013
In urma discutiei pe care am avut-o cu executorul acum cateva minute mi s-a spus ca garantia pentru autoturism a expirat deoarece bunurile mobile au garantie 5 ani, dar creditul este contractat pe 10 ani.
Nu a expirat garantia ci inscrierea in AEGRM, care este valabila doar 5 ani de la data inscrierii. Inseamna ca nu mai exista dreptul de garantie asupra acestui autoturism si nu mai poate fi urmarit in mana noului prorpietar.
Deci nu mai exista nici o cale legala ca eu sa nu mai platesc intreaga suma datorata? Voi plati cei 33000 fara ca el sa fie tras la raspundere de nimeni? Nu mi se pare corect ca eu sa imi cresc copilul cu 760 lei pe luna, iar el sa nu plateasca nimic
Nu exista decat posibilitatea sa recuperati de la el jumatate din acei bani, cand va avea venituri. Alta posibilitate nu exista. Contractul de vanzare a autoturismului l-ati semnat si dvs? Ati primit jumatate din bani?
Nu am cum sa recuperez de la el nici macar pensia alimentara,iar despre altceva nici nu poate fi vorba. Nu am semnat nimic si nici nu am primit de la el nici macar un banut chiar daca in instanta a sustinut ca a impartit banii cu mine. A mai spus ca in contractul de vanzare al masinii este trecuta suma de 3000 euro, dar ca el a primit doar 1000, iar cand a fost intrebat si cumparatorul ( nepotul din partea tatalui lui ), acesta a spus ca i-a dat 3000 euro. Nu s-a tinut cont de aceasta minciuna in instanta.

Alte discuții în legătură

Sechestru bun mobil (autoturism) alx_01 alx_01 Buna seara, Am urmatoarea situatie: Am achizitionat un autoturism acum 2 ani cu fonduri provenite din surse proprii. La scurt timp dupa ce s-a incheiat ... (vezi toată discuția)
Girant la ananghie amalasunda amalasunda Va salut! Un bun prieten si-a girat in 2005 fosta sotie care a luat un credit de nevoi personale de la o banca. Garantia, conform contractului \"inseamna ... (vezi toată discuția)
Amenintare cu executare imobiliara tracz tracz buna ziua..vreau sa intreb....am divortat in 1994,prin hotarare de divort fosta sotie a castigat apartamentul...in 2002 ne-am recasatorit,in 2008 accesez un ... (vezi toată discuția)