avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1138 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Tatal doreste sa fie trecut in certificatul de nastere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Tatal doreste sa fie trecut in certificatul de nastere

buna ziua,
ma interesez pentru un prieten care are urmatoarea problema. In urma unei relatii cu o fata , aceasta a ramas insarcinata si acum prietenul meu are o fetita de 7 luni.Isi face datoria de tata.Merge de 2 ori pe luna la fetita si se intereseaza de ea. Fetita este crescuta de bunica materna, mama fiind plecat la munca in strainatate. La nasterea fetitei nu a fost trecut tatal in certificatul de nastere al fetitei. Dorim sa stim care sunt pasii de urmat pentru ca acesta sa fie trecut in certificatul de nastere al fetitei, ce acte sunt necesare?? Nici unul din bunici nu au nimic impotriva tatalui.
Mentionez ca cei 2 nu sunt casatoriti inca.
Va multumim
Doar ca domnul despre care se povesteste este in cazul in care vrea sa recunoasca pruncul si nu stie ce trebuie sa faca.
Din cunostintele mele: cu certificatul actual de nastere (sau o copie a lui) se prezinta la starea civila si le comunica domnilor/doamnelor de acolo ca vrea sa recunoasca respectivul copil. De acolo ar trebui sa primeasca toate lamuririle necesare.
tocmai de accea doresc lamuriri pentru ca nu stiece sa faca sa recunoasca copilul. Cei de la noi de la starea civila i-au pometit ceva de judecatorie etc??
Va rog mult sa ma lamuriti saii pot spune, eu zic ca e un caz fericit ca doreste sa recunoasca copilasul .Mie personal m-i se pare foarte drept atata timp cat este copilul lui. Sa isi faca datoria de tata, si o face asa cum stie el mai bine.
Se da o declaratie la stare civila, ma tem ca nu pot crede ca i-au spus ceva despre judecatorie.
Daca nu reuseste la starea civila, atunci la notar, insa costa cateva zeci de lei. Normal ar fi sa completeze o cerere si o declaratie la stare civila si sa solicite eliberarea unui alt certificat de nastere si trecerea in actul de nastere a sa ca tata.
NU pot sa cred ca cei de la stare civila l-au trimis la plimbare.
astia sunt functionarii de la noi din oras. Va multumesc mult pentru lamurire.
O zi frumoasa

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul copilului dalina chira dalina chira BUNA ZIUA AM O FETITA IN VARSTA DE 5 ANI CU BARBATUL CU CARE NU AM FOST CASATORITA NICIODATA FETITA ESTE PE NUMELE MEU CU LINIE IN CERTIFICATUL DE NASTERE LA ... (vezi toată discuția)
Tata nerecunoscut danielaale danielaale Din precautie, nu l-am trecut pe tatal fetitei mele pe cerrificatul de nastere, are comportament agresiv si nu face nimic sa echilibreze relatia pentru binele ... (vezi toată discuția)
Urgent!!!! tatal cere copilul dupa 10 ani...in care nici macar nu l-a recunoscut! fany22 fany22 Buna ziua, Problema e urmatoarea: Mama fetitei, se desparte de barbatul care se presupune a fi tatal fetitei (el nu vrea s-o recunoasca pe motiv ca nu-i al ... (vezi toată discuția)