avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 909 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract de munca

Buna ziua,

Am fost angajat in aprilie iar dupa 90 de zile de proba cat era in contractul de munca am fost fortat sa imi dau demisia. Este ok? Nu a fost nevoie de preaviz. a zis ca sunt incadrat in perioada de proba si ca nu e nevoie dar aceasta este depasita cu 10 zile lucratoare practic nu mai era in perioada de proba.

Un alt aspect. La angajare nu am adus un certificat medical care sa ateste ca sunt apt si nici un control nu s-a facut la firma cu toate ca am semnat instructia si protectia muncii. Am citit in legea 53/2003 si privind Art. 27.
(1) O persoana poate fi angajata in munca numai in baza unui certificat medical, care constata faptul ca cel in cauza este apt pentru prestarea acelei munci.
(2) Nerespectarea prevederilor alin. (1) atrage nulitatea contractului individual de munca.

Asta inseamna ca am lucrat la negru? si daca da. ce beneficii pot obtine in instanta adaugand ca sanatatea ochilor mei a scazut in mod considerabil.
Astept raspuns.
Ultima modificare: Marți, 23 Iulie 2013
valls, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ioan Petru Butariu , Contabil 16:23, 23 Iulie 2013
Daca a fost o intelegere verbala, nu mi se pare corect ca acuma sa va razbunati intr-un fel pe angajator.
Munca la negru si banii platiti la negru este foarte greu de dovedit.
valls a scris:

Sa inteleg ca nu pot face nimic? Inca un lucru, timp de o luna jumatate am lucrat full time dar contractul era part time. diferenta de salariu nu a fost consemnata nicaieri. Firma are 2 condici una oficiala si una interna, In cea oficiala am trecut programul part time iar in cea interna full time.
Si vreau sa stiu daca zilele de concediu pe care le aveam la dispozitie trebuiesc platite si cum se face aceasta plata tinand cont ca luna de munca are un numar variabil de zile.


Durata minimă a concediului de odihnă anual este de 20 de zile lucrătoare.Deci daca ati lucrat 1,5 luni aveti dreptul la cat scrie in CIM x 1,5 luni/12. Deci daca in CIm sunt 20 zile, aveti dreptul la 2,5 zile = rotunjit 3 zile, pe care trebuia sa vi le compenseze in bani daca nu l-ati efectuat. Efectuat inseamna pontaj + cerere de concediu semnata de d-voastra.

(4) Compensarea în bani a concediului de odihnă neefectuat este permisă numai în cazul încetării contractului individual de muncă.

Ultima modificare: Marți, 23 Iulie 2013
Ioan Petru Butariu, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Perioada de proba pentru angajat nou? l00xzy l00xzy Buna, As dori sa angajez cateva persoane la viitoarea mea firma. Intrebarea mea este: Cate luni un angajat poate lucra legal pentru un S.R.L. inainte de ... (vezi toată discuția)
Contract de munca DDY DDY Buna ziua ! Am un contract de munca pe care scrie ca sunt 90 de zile in perioada de proba si in caz de demisie sau concediere trebuie sa stau 20 de zile ... (vezi toată discuția)