avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1070 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Unde poate fi citat fostul sot ,pentru procesul de ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Unde poate fi citat fostul sot ,pentru procesul de partaj,daca nu-i cunosc domiciliul actual?

Buna seara tuturor!
Unde poate fi citat fostul sot ,pentru procesul de partaj,daca nu-i cunosc domiciliul si nici firma unde s-a angajt?
In luna decembrie 2008 am divortat (fara minori) si ar fi urmat sa ne intelegem pe cale amiabila ,la notar,pentru impartirea bunurilor ; insa ,in aceasta saptamana am aflat ca fostul meu sot nu mai locuieste la adresa pe care o stiam si nu mai lucreaza nici la firma unde era , ba mai mult ,am auzit ca a parasit si localitatea! Cu alte cuvinte a plecat cu toate valorile noastre dobandite in timpul casatoriei (cu exceptia unor obiecte de uz casnic) . Ar fi vorba despre suma de 15 000 euro , o masina BMW (12000 euro) si un Fiat(4000 euro) . Ce ma sfatuiti sa fac? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: MYRA CIMPEAN , Avocat 23:33, 14 Martie 2009
Pentru inceput, solicitati informatii de la Directia Informatizata de evidenta a persoanei.
La aceasta institutie, sotul dvs. figureaza cu ultimul domiciliu legal.
Dupa ce obtineti informatiile, solicitati instantei sa il citeze la acea adresa si eventual (ramane la aprecierea instantei care solutioneaza cauza), prin mica publicitate.
Pentru "disparitia bunurilor comune", formulati o plagere penala la politie in baza art.210 C.pen., respectiv alin (1) furtul intre soti.

Av. Cermak
Ultima modificare: Sâmbătă, 14 Martie 2009
Iuliana Cermak, Avocat
Cand reclamantul dovedeste ca a facut tot ce i-a stat in putinta si nu a reusit sa afle domiciliul paratului,presedintele instantei va dispune citarea acestuia prin publicitate .Aceasta se realizeaza afisandu-se citatia la usa instantei,de asemenea ,citatia se publica in M.O.al Romaniei sau intr-un ziar mai raspandit ,functie de aprecierea presedintelui tribunalului sau a completului de judecata -cu cel putin 15 zile inainte de data fixata pentru judecata .
si cu serviciul de evidenta a populatiei....zilele trecute am avut un caz cand a dat informatii gresite despre o persoana- stiau numai vechea adresa.

instanta il va cita prin publicitate sau la usa instantei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort crissta38 crissta38 Am inaintat cererea de divort dar paratul nu este in tara ci lucreaza fara forme legale in strainatate.La prima infatisare procesul s-a aminat si mi s-a spus ... (vezi toată discuția)
Divort anditaru anditaru Astazi am depus actiunea de divort la judecatorie si doamna de la registratura a spus sa aduc pana la primul termen adresa unde poate fi citata parata,in ... (vezi toată discuția)
Divort cu copil minor / lipsa una din parti pisica13 pisica13 Buna seara, In urma cu 10 luni am parasit domiciliul conjugal din varii motive. Acum cand vreau sa divortez, constat cu stupoare ca nevasta a vandut ... (vezi toată discuția)