avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1063 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Hartuire banca
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Hartuire banca

Buna ziua,
Am un card de credit/cumparaturi de la [], unde am o anumita rata lunara. Se intampla sa mai intarziu cu plata, din anumite motive, iar cei de la recuperari finante ma hartuiesc continuu la servici si la rude.

Suna continu de 3-4 ori pe zi la departamentul de vanzari si la contabilitate.
Niciunde in contractul care l-am semnat cu ei nu exista o asemenea clauza.
Se poate sa le fac reclamatie undeva? Se pot lua ceva masuri?
Ultima modificare: Marți, 23 Iulie 2013
ContSters214341, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 13:46, 24 Iulie 2013
Din pacate, in lipsa unei proceduri legale, care sa mentioneze ce constituie abuz si ce nu in cadrul unei proceduri de recuperare amiabila, vorbim degeaba.
Exista un asemenea proiect de lege, vizeaza in primul rand firmele de recuperari. Nu stiu exact in ce faza se afla. E un fel de cod de conduita.
telefonul este cea mai ieftina cale, de aceea recurg la ea.
Poşta electronică este chiar lipsită de costuri, stimate coleg :)
Câtă vreme se apelează cu precădere la modalitatea ,, hărţuieşte clientul telefonic , că poate dă banul,, prezum intenţia creditorilor, recuperatorilor, de a hărţui clientul şi nu de a face o comunicare .
Cine se simte lezat, nu are alta cale decat sa se adreseze instantei, nu exista legislatile, OPC n-are ce sa le faca si nici politia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema credit firma recuperari creante Artt Artt Buna seara. In 2008 am facut un credit de 5000 euro fara nici un fel de ipoteca, la care pana acum ceva timp am achitat ratele respective (110 euro), fara ... (vezi toată discuția)
Hartuire telefonica de catre banca ContSters342111 ContSters342111 Buna ziua, cu cativa ani in urma am facut la o banca un card de cumparaturi.mi-am platit rata sau dobanda pana acum 3-4 luni cand am avut niste probleme si am ... (vezi toată discuția)
Raiffeisen ma hartuieste Costica33 Costica33 Am dat la incheierea unui contract cu banca Raiffeisen numarul meu de telefon mobil. Acum , de fiecare data cand intarzii sa platesc rata ma termina cu ... (vezi toată discuția)