avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 457 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Drepturi banesti pierdute?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Drepturi banesti pierdute?

Buna ziua.
am si eu nevoie de o informatie .
Tatal meu a lucrat in cadrul Hidroelectrica timp de 29 de ani,spun ca a lucrat deoarece el a incetat din viata in 2011.Acum cateva luni am fost anuntati de catre cineva din cadrul Sindicatului de faptul ca tata va primi niste bani ca urmare a castigarii unui litigiu de munca castigat de catre Sindicat . Urma sa beneficieze de acest bani angajatii ce in perioada 2006-2007 figurau ca si angajati ai Hidroelectrica.Astazi ne-au anuntat ca tata a fost singura persoana caruia nu i s-a acordat acest drept,deoarece semnatura lui nu apare intr-un tabel intocmit in august 2011(tata a murit in februarie 2011) si ca le pare rau de acesta eroare dar nu se mai poate face nimic.Pe noi nu ne-a anuntat nimeni de faptul ca ar fi trebuit sa fie semnata vreo hartie la acea vreme ,adica in august 2011.
Faptul ca tata nu mai este in viata ii anuleaza dreptul de a beneficia si el de acei bani?Ce drum ar trebui sa urmez pentru a nu lasa lucrurile asa,deoarece au spus clar ca beneficiaza de bani toti angajatii perioadei 2006-2007,iar tata lucra la acea vreme.
Multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: ralu1981 , utilizator 20:29, 24 Iulie 2013
Nu este vorba de un drept anulat , ci de faptul ca tatal dvs nu apare ca si parte in litgiul castigat de catre sindicat.

Puteti doar sa verificati dosarul din arhiva instantei de judecata si sa vedeti daca tatal dvs figureaza pe acel tabel sau nu sau daca tatal dvs figureaza ca parte in litigiul acela.
Am inteles.Eu sunt convinsa ca apare ca si parte in litigiu.Ei se leaga de faptul ca nu apare semnatura tatalui meu pe niste tabele intocmite in august 2011,data la care tatal meu nu mai era in viata.
Daca el este parte in litigiul castigat de catre Sindicat ce pot face?
Daca este parte in litigiu, atunci puteti obtine o copie legalizata de pe acea hotarare , dupa care puneti in executare hotararea respectiva.
Buna seara.revin cu o rugaminte vis-a-vis de situatia prezentata mai sus ieri si la care dvs.deja mi ati oferit cateva lamuriri.Astazi am continuat sa caut informatii care sa ma ajute sa aflu din ce cauza tatal meu a fost singura persoana care nu a beneficiat de drepturile salariale castigate de catre Sindicat.Si banuiesc ca intr-adevar el nu a mai fost trecut ca si parte in acel litigiu,cu toate ca acele drepturi sunt aferente perioadei 2006-2007(perioada in care tatal meu lucra!),insa procesul a fost deschis in instanta abia in august 2011,data la care tatal meu nu mai era in viata.Cum se poate asa ceva?au dreptul sa nu-l mai treaca parte in litigiu,fiindca el decedase?Aici vorbim de drepturile salariale din din perioada 2006-2007,cum am mai mentionat.Va rog sa imi dat un sfat,sunt foarte revoltata si nu vreau sa las lucrurile asa .Va multumesc mult de tot.Raluca.
Nu aveau cum sa-l treaca pe tatal dvs . Trebuia sa ia legatura cu dvs si sa va treaca pe dvs in caitate de mostenitor al tatalui dvs.

Alte discuții în legătură

Rectificare hotarare judecatoreasca nicos00 nicos00 buna ziua! sunt functionar public si impreuna cu sindicatul am castigat un proces pt plata zilelor de repaus saptamanal pt anii 2009-2010, proces deshis in ... (vezi toată discuția)
Litigiu drepturi salariale IUSTINA PETECUTA IUSTINA PETECUTA Societatea la care am lucrat a intrat in insolventa acum cativa ani.Administratorul judiciar a procedat la inscrierea mea in tabelul definitiv rectificat ... (vezi toată discuția)
Daune morale yuhy yuhy buna ziua..am o intrebare si sper sa ma lamuriti intr-o problema..exista vreo sansa de a castiga un proces pe care tatal meu ar dori sa-l intenteze surorii ... (vezi toată discuția)