avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1062 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensie de urmas
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensie de urmas

Buna ziua,
citind pe diverse pagini ale caselor de pensii despre actele necesare depunerii dosarului in vederea obtinerii pensiei de urmas, am observat solicitarea cauzei decesului in situatia in care decedatul nu era pensionar. Daca biletul dat in urma autopsiei (a decedat in spital) a fost lasat la starea civila cand s-a cerut certificatul de deces, de unde pot face rost de un altul ? De la spital, un eventual duplicat sau de la evisenta populatiei ?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: stvlasceanu , utilizator 16:10, 15 Martie 2009
Sunteti sigur ca se solicita dovada cauzei decesului? Sincer nu am auzit asa ceva pana acum. Poate ar trebui sa intrebati la Casa de Pensii sa vedeti ce acte aveti nevoie.
Potrivit cap. B, sectiunea VII, art. 28, lit. c) din Ordinul nr. 340/2001, in cazul in care sustinatorul decedat nu avea calitatea de pensionar, trebuie sa depuneti si actul prin care medicul a constatat decesul, act in care acesta a scris care este cauza decesului.

Intrucat originalul l-ati lasat la starea civila, cum este si firesc, va duceti tot la starea civila si solicitati o copie a acestuia.

Consilier juridic,
Gabriela Pintea

Va multumesc foarte mult,
Vlasceanu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autoritatea tutelara andonie maria andonie maria Buna ziua.Ma numesc Andrei, am varsta de 18 ani, sunt elev in cls. a-IX-a, invatamant de zi si va rog sa ma lamuriti in doua probleme: 1. In anul 2004 am ... (vezi toată discuția)
Pensie de urmas aidacamp aidacamp Va rog sa-mi raspundeti daca fiul meu care tocmai a terminat liceul si a avut bacalaureatul in aceasta sesiune (reusit cu media 9,37), dar care a avut ( ca si ... (vezi toată discuția)
Pensie de urmas tantelu tantelu Sotul unei prietene a decedat, are vechime pe cartea de munca aproape 30 de ani. Ea are 47 ani, si nu are niciun venit as dori sa stiu daca exista ... (vezi toată discuția)