avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Intrebare divort si partaj bunuri comune
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Intrebare divort si partaj bunuri comune

Buna seara!

Numele meu este X. Recent, am trecut printrun divort, pronuntat pe 20.05.2013 in sedinta publica si in hotararea primita la 19.06.2013.
Stiu ca trebuie sa treaca 30 de zile de la hotarare, pt a deveni definitiva.Azi am mers la judecatoria Tg Jiu pt a o timbra sa devina definitiva si sa imi pot recrea actele pe numele anterior casatoriei, insa nu am reusit deoarece fostul meu sot nu a primit acasa hotararea. Desi am depus cerere sa se admita hotararea, aceasta a fost respinsa pe motiv ca nu ar fi primit fostul meu sot hartia acasa.
Imi este teama ca acesta se poate razgandi si sa nu mai accepte divortul atunci cand va reveni (acum este plecat). Exista o astfel de sansa, dupa perioada legala de asteptare, avand in vedere ca s-a desfacut casatoria din culpa exclusiva a fostului sot?
In ceea ce priveste partajul, avem impreuna cumparata o masina, la maxim o saptamana dupa nunta, actele sunt pe numele lui, iar la nunta am strans in jur de 10 000 de ron. Avem si alte bunuri comune, dar nu detin acte. As dori sa stiu ce sanse am in privinta partajului cat si sa stiu daca poate sa imi faca probleme fostul sot acum in privinta divortului.

Multumesc frumos
Ultima modificare: Miercuri, 24 Iulie 2013
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: Madalina Pascu , Avocat 21:31, 23 Iulie 2013
De la momentul pronuntarii hotararii, sotul dvs. nu se poate rezgandi decat prin formularea recursului. Momentul de la care poate face recurs, este cel al comunicarii hotararii. Formulati o cerere de recomunicare a hotararii judecatoresti catre fostul dvs. sot.
In ceea ce priveste partajul, cotele pe care le va stabili instanta, in cazul in care nu exista intelegere pentru un partaj amiabil, vor fi proportionale cu contributia fiecaruia dintrre fosti soti la dobandirea bunurilor comune, indiferent de titularul actelor de proprietate, cu conditia ca bunul sa fi fost dobandit in timpul casatoriei.
Ultima modificare: Marți, 23 Iulie 2013
Madalina Pascu, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare delia_h2006 delia_h2006 eu si prietenul meu vrem sa ne casatorim civil,dar nu reusim sa legalizam sentinta lui de divort.divortul dintre el si fosta sotie a fost de comun ... (vezi toată discuția)
Partaj corne_daria corne_daria buna ziua.as dori daca se poate sa ma ajutati,in urma cu 2luni am divortat de sotul meu(s-a terminat procesul)as dori sa bag partajul ce acte sunt ... (vezi toată discuția)
Procedura divort Luana Sanziana Luana Sanziana Puteti sa-mi spuneti, va rog frumos, ce trebuie exact facut pentru un divort amiabil - ambele parti sunt de acord sa divorteze si fara pretentii unul de la ... (vezi toată discuția)