avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 869 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... RESURSE UMANE - naveta zilnica 110 km
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

RESURSE UMANE - naveta zilnica 110 km

D-le Valeriu, va rog sa ma ajutati cum sa fac un inscris sa pot obtine, sa pot convinge angajatorul meu sa-l pot determina sa obtin o masina de serviciu sau eventual decontarea navetei artial sau total, fac zilnic naveta cate 110 km, sunt salariati care au masina de serviciu dar probabil numai o anumita categorie de salariati pot beneficia de asa ceva,....imi este frica sa nu gafez , eu sunt incadrata pe post de casier, va rog sa ma ajutati
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:36, 27 Iulie 2013
Raspunsul la acesta problema poate fi gasit in CCM aplicabil, sau in Regulamentul intern. Acolo ar trebui sa existe mentiuni in legatura cu drepturile salariatilor de asigurare a transportului la si de la locul de munca. Daca nu gasiti nimic acolo, solutia este o discutie cu angajatorul.
Orice inscris ati intocmi catre angajator, acesta nu are relevanta atata timp cat la nivel de societate nu exista prevederi referitoare la decontarea navetei.
1. Angajatorul nu are vreo obligatie legala in a va asigura transportul la si de la locul de munca.

2. Cand ati semnat contractul individual de munca (CIM) trebuia sa negociati si sa treceti in CIM si modul de asigurare a transportului dvs. de la domiciliu la locul de munca si invers (sau cel putin decontarea totala sau partiala a cheltuielilor de transport).
@ rusu43

Puteti sa fiti incadrata si pe o functie de conducere, daca ccm aplicabil sau reg.intern al angajatorului nu prevede decontarea navetei sau asigurarea transportului de si la locul de munca, atunci acesta nu are nicio obligatie in acest sens fata de dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decontare naveta institutie publica valih1013 valih1013 buna seara, lucrez la o institutie publica aflata la o distanta de 30 km de domiciliu. Am pus problema decontarii navetei dar seful meu mi-a spus ca naveta se ... (vezi toată discuția)
Decontare benzina angajati ioana10 ioana10 Buna ziua... as dori sa intreb daca poate cineva sa ma lamureasca intr-o problema. La firma la lucrez se doreste gasirea unei forme juridice legale de ... (vezi toată discuția)
Interpretarea si respectarea unor aticole din contractul colectiv de munca ContSters328374 ContSters328374 In CCM al fabricii , la articolul 264 se stipuleaza: (1) In cazul salariatilor care au serviciul intr-o localitate si domiciliul in alta localitate[b],[/b] ... (vezi toată discuția)