avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 739 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Incetare contract de munca administrator in asociatia ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Incetare contract de munca administrator in asociatia de proprietari

Asociatia de proprietari a incheiat un contract de administrare cu o societate comerciala, dar contractul de munca al fostului administrator nu a incetat. Cum s-ar putea face incetarea acestui contract, intrucat administratorul nu isi depune demisia?
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 07:00, 26 Iulie 2013
@adriantot
Sugestia dv. este aproape de limita legalitatii deoarece asociatia nu poate functiona fara functia de administrator, indiferent cine o ocupa permanent sau ocazional.

Dovada ca in cazul utilizatorului nostru deja au "incalecat" doua contracte ale persoanelor (fizica si juridica) pe aceeasi functie.
Poate aveti dreptate si sper sa-si spuna parerea si alti cunoscatori in subtilitatile aplicarii legislatiei.
Desfiintarea postului de administrator, ca si desfiintarea postului de contabil, de femeie de serviciu, a postului de instalator s.a.m.d. cred ca se poate face conform legii. Adica angajatorul sa nu incheie un CIM cu alte persoane fizice pe aceste posturi. Dar incheirea unor contracte cu firme de specialitate care sa intretina curatenia, tina evidenta contabila sau sa administreze asociatia, pe baza de contracte intre doua persoane juridice, asociatia si firma prestatoare, nu cred ca este conditionata de Codulo Muncii.
Eu as numi aceasta miscare "externalizarea serviciilor". Nu-mi permit, ca persoana juridica sa am angajati, sa gestionez personalul, sa-l instruiesc, sa-i asigur conditiile de munca, de igiena, de securitate s.a.m.d. Solutia: apelez la firme specializate.
Dar, in situatia concreta, poate ca societatea comerciala ar putea sa-l angajeze la ea pe actualul administrator. Ar putea administra aceeasi asociatie dar si alte asociatii pe care le are sau le va mai gasi aceasta societate comerciala.
Da, e o solutie, numai ca, in cazul nostru, lucrurile s-au facut invers. Au incheiat un contract cu firma inainte de a desfiinta functia, ceea ce, daca administratorul e un cetatean care isi cunoste drepturile, chit ca poate ca administrator e o catastrofa, poate merge in instanta sa-si capete cine stie ce compensatii morale....

In fine, daca omul nu-si da demisia, nu stim daca are sau nu dreptate, daca in asociatie a avut o activitate buna sau rea, daca e victima a abuzurilor cuiva sau, dimpotriva, el este un abuziv si-un lenes sau vreun nepriceput sau mai rau, oricare sa fi fost motivele, asociatia a comis-o, asta e un lucru sigur.
Acum n-au decat sa rezilieze formal contractul cu firma respectiva, sa desfiinteze functia de administrator si sa-l concedieze pe administrator, iar apoi sa incheie din nou contractul cu firma respectiva.
Nu vad alta cale de rezolvare fara ca asociatia sa isi cauzeze pagube.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Eliberare functie administrator bloc Mirela Cristea Mirela Cristea Suntem o asociatie care in urma AGA , am hotarat eliberarea administratorului pe motiv ca bna respectiva nu -si face treaba . Voturile au fost `12 pentru, ... (vezi toată discuția)
Incetare cim maridan03 maridan03 la o asociatie de proprietari care are angajata o femeie de serviciu pensionara avem urmatoarea situatie: vrem sa aducem firma de curatenie si sa desfacem ... (vezi toată discuția)
Desfacere cim melcsy melcsy Cum se poate desface CIM unei angajat ca sa poate sa beneficieze de somaj?si ca societatea sa poate angaja in locul lui alte persoane pe acelasi post. ... (vezi toată discuția)