avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1192 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Spor de vechime inclus in salariu
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Spor de vechime inclus in salariu

Am urmatoarea problema pentru care doresc lamuriri. O cunostinta lucreaza ca femeie de serviciu intr-o scoala publica. De ceva timp sporul de vechime i-a fost introdus in salar si la ora actuala are un salar de 812 lei avand vechime in munca de 17 ani. O alta ingrijitoare care are 5 ani vechime ia acelasi salariu. Este corect ca sporul de vechime sa se includa in salariu ? si la diferenta de vechime sa fie acelasi salariu?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:17, 25 Iulie 2013
sporul de vechime nu mai este obligatoriu ....
In sectorul bugetar, sporurile au fost incluse in salariul de baza odata cu adoptarea Legii nr. 330/2009
Am inteles, dar este normal ca un salariat cu aceeasi calificare si 17 ani vechime sa aiba aceeasi incadrare cu un salariat cu 5 ani vechime? Multumesc
Nu este normal . Trebuie sa apara diferentierea aferenta vechimii in munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Includerea sporurilor in salariu. este corect/ legal? Cristi2011 Cristi2011 Cristi2011 Cristi2011 De la o vreme circula un zvon, conform cariua angajatorul ar intentiona sa includa sporurile in salariu. Lucram la o SC la care statul este actionar majoritar, ... (vezi toată discuția)
Salariul minim/sporul de vechime euterpiu euterpiu Lucrez la un spital de stat si personalul medical inferior (brancardierii si ingrijitoarele) a beneficiat de marirea salariului minim pe ... (vezi toată discuția)
Sporu de vechime inclus in salariu floreadantes floreadantes eu lucrez intr-o primarie pe post de casier contractual debutant cu o vechime de 15 ani inmunca si un alt coleg pe acelasi post dar fara vechime in munca luam ... (vezi toată discuția)