avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 725 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... contract prestari servicii fals
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

contract prestari servicii fals

buna ziua,

as dori sa stiu cum pot sa fac, cu ce lege, art. sa sesisez o instanta sa traga la raspundere o sacietate care a folosit cu buna stiinta un contract semnat in fals sa ma dea in judecata cu pretentii?

Mi s-a adus la cunostinta prin comunicare documente care faceau parte dintr-un dosar cu care m-au dat in judecata cu pretentii si sa ma prezint la sediul societatii sa ne intelegem pe cale amiabila. La acea intrevedere ,am sesizat societatea ca nu e semnatura mea pe contractul de prestari servicii, s-a consemnat in procesul verbal si totusi ei cu buna stiinta au mers mai departe. Cum pot fi sanctionati de lege pentru folosirea in proces a unui contract fals?

Cel mai recent răspuns: eleonora78 , utilizator 11:56, 12 Octombrie 2009
In cadrul procesului civil solicitati ca sa fie dovedita si expertizata grafologic semnatura dumneavoastra, dupa care in cazul in care se dovedeste ca nu e a dvs, va inscrieti in fals impotriva respectivilor.
Contractul e semnat de dvs. ca si persoana fizica sau de vreo societate a dvs.?
De unde au luat datele pentru intocmirea contractului?
Ati apucat sa platiti vreo factura emisa in baza acelui contract?....

E nevoie sa furnizati mai multe informatii pt a primi un raspuns care sa va fie de folos.
Va inscrieti in fals, conform art. 180-art. 184 Cod procedura civila. Procedura inscrierii in fals presupune, potrivit literaturii de specialitate, si indicarea autorului falsului (veti fi intrebata de catre instanta).

Inscrisul defaimat impreuna cu procesul-verbal incheiat de catre instanta vor fi inaintate Parchetului. Daca aratati pe autorul sau pe complicele falsului, instanta poate suspenda judecata cauzei (art. 183 Cod procedura civila).
Am fost angajat la aceasta societate (director sucursala),dar contractul de servicii e ca si client al societatii.
Mi s-a dat ordin mie si subalternilor sa intram pe o piata sa facem tranzactii (rulaje). S-au pierdut niste sume pe conturile de clienti ale angajatilor. Au incercat sa ne constranga sa aducem banii. Din 4 angajati, 1 a platit avand suma mica, pe doi i-au chemat la sediul central sa semneze angajamente de plata , iar pe mine nu au putut deoarece eram in concediu de matrnitate si lauzie.
Mi-au trimis un angajament de plata spre semnare si nu l-am semnat considerandu-l abuziv. M-au actionat in judecata cu somatie de plata si am castigat.

M-au dat ulterior cu pretentii si cand mi-au comunicat documentele am observat ca era fabricat.
La prezentarea pentru intelegere pe cale amiabila le-am spus si s-a consemnat ca nu recunosc contractul fiind fals.
Au continuat cu procesul. Au tras sfori sa pierd si am facut recur. Mi s-a aprobat recursul deoarece nu mi-au dat voie sa prezint dovezi.
La termenul din decembrie, judecatoarea nu mi-a dat posibilitatea sa ma inscriu in fals. Am cerut icontractul in original si nu mi s-a dat de catre societate, in aschimb mi s-a cerut sa raspund la interogatoriul facut de societate care era axat numai pe tema functiei detinute. (incercau sa schimbe pe frauda asa cum m-a amenintat adinistratorul societatii ca va face. La dosarul de angajat ITM-ul a constatat ca nu aveam decat cim si acte aditionale, nu si fisa postului si regulamentul intern semnate)
Judecatoarea fiind partinitoare, s-a facut cerere de recuzare. Vroia sa dea in aceeasi zi sentinta.
Mi s-a respins cererea de recuzare.
La termenul din februarie, am cerut din nou contractul original sa ma inscriu in fals ,si de data asta, aceeasi judecatoare, nu a mai fost partinitoare si a cerut contractul original sa ma pot inscrie in fals. Mi-a cerut sa semnez de fata. Chiar daca s-a constatat falsul la prina vedere, s-a cerut si expertiza grafologica la bucuresti.
Am platit taxa, acum astept.


Mentionez : la o sucursala trebuia sa existe un compartiment de control intern (control intern autorizat de CNVM)care verifica si viza contractele si celelalte documente conform legii si eu nu puteam nici prin cumul detine si aceasta functie. Sefa compartimentului de control intern de la sediul centra stia de fabricarea contractelor , nu numai al meu, deoarece a spus acest lucru la sedinta de intelegere pe cale amiabila chiar avocatului societatii si am inregistrarea audio.
conform art.183 Cod Procedura Civia, pot fi complici ai falsului Presedintele societatii- administratorul, sefa compartimentului de control intern si avocatul societatii daca au stiut ca este semnatura falsa si au deschis procesul?

Alte discuții în legătură

Bună ziua, am avut un proces cu o firmă de transport la care ... Lucian Furdui Lucian Furdui Bună ziua, am avut un proces cu o firmă de transport la care lucram ca șofer și am plecat de la această firmă fără preaviz de 20 de zile pentru că nu ... (vezi toată discuția)
Recuzare expert? MargineanuGabriel MargineanuGabriel Buna ziua Am o nedumerire legata de modul in care trebuie sa actionez. Imi este atacat de ceva vreme titlul de proprietate pe un teren de catre un vecin. ... (vezi toată discuția)
Nu mai recunoaste ca a semnat pe contract dianella dianella Buna, As avea nevoie de un sfat. Am imprutat niste bani cuiva care acum nu mai recunoaste ca a semnat pe contractul facut intre noi. Facand comparatie ... (vezi toată discuția)