avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1862 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... contract prestari servicii fals
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

contract prestari servicii fals

buna ziua,

as dori sa stiu cum pot sa fac, cu ce lege, art. sa sesisez o instanta sa traga la raspundere o sacietate care a folosit cu buna stiinta un contract semnat in fals sa ma dea in judecata cu pretentii?

Mi s-a adus la cunostinta prin comunicare documente care faceau parte dintr-un dosar cu care m-au dat in judecata cu pretentii si sa ma prezint la sediul societatii sa ne intelegem pe cale amiabila. La acea intrevedere ,am sesizat societatea ca nu e semnatura mea pe contractul de prestari servicii, s-a consemnat in procesul verbal si totusi ei cu buna stiinta au mers mai departe. Cum pot fi sanctionati de lege pentru folosirea in proces a unui contract fals?

Cel mai recent răspuns: eleonora78 , utilizator 11:56, 12 Octombrie 2009
Complice, potrivit Codului penal, este persoana care, cu intentie, inlesneste sau ajuta in orice mod la savarsirea unei fapte prevazute de legea penala, in speta fals in inscrisuri.



De ce nu faci plingere penala pentru fals?
Daca nu faci plingere pentru fals va trebui sa platesti din buzunar expertiza si, doar dupa ce vei cistiga, poti recupera (daca mai poti), banii pe care i-ai dat.

Este un mod tipic de operare a patronilor, care incearca sa constringa salariatii sa plateasca pentru pretinse pagube aduse societatii.

Acest tip de smecherii vor cunoaste o crestere exploziva acum cand bate la usa recesiunea economica.

Suspectii principali sunt semnatarii contractului.

Alberto Kurtyan
Buna ziua,

revin asupra problemei deoarece intre timp am facut expertiza grafologica. A iesit cu era normal, adica nu era semnata de mine. Problema e ca am facut cerere de anulare catre judecator si a fost respinsa. La fel si necompetenta teritoriala.
E vreo problema faptul ca acel contract fabricat i s-a dat o data din 2004? s-a prescris?
Am fost intrebata de catre judecator cand am sesizat falsul si am raspuns ca la data comunicarii dosarului de catre ei in 2008.

ce as putea face acum sa anulez acel contract?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua, am avut un proces cu o firmă de transport la care ... Lucian Furdui Lucian Furdui Bună ziua, am avut un proces cu o firmă de transport la care lucram ca șofer și am plecat de la această firmă fără preaviz de 20 de zile pentru că nu ... (vezi toată discuția)
Recuzare expert? MargineanuGabriel MargineanuGabriel Buna ziua Am o nedumerire legata de modul in care trebuie sa actionez. Imi este atacat de ceva vreme titlul de proprietate pe un teren de catre un vecin. ... (vezi toată discuția)
Nu mai recunoaste ca a semnat pe contract dianella dianella Buna, As avea nevoie de un sfat. Am imprutat niste bani cuiva care acum nu mai recunoaste ca a semnat pe contractul facut intre noi. Facand comparatie ... (vezi toată discuția)