Mi-am dat demisia in data de 10.02.2009 in baza art.55 din Codul Muncii (demisie cu lichidare la zi).Suntem in data de 15 martie iar mie nu mi-a venit cartea de munca.Am sunat in urma cu 2 saptamani la ei la Cluj(ca acolo este cartea mea de munca ) si mi-au spus ca este la ITM la verificat si ca o sa o trimita.Care este termenul in care trebuia sa-mi trimita cartea de munca?Ce pot sa fac pentru ca imi trebuie cartea de munca ca sa ma angajez in alta parte?Si inca ceva daca am plecat cu lichidare la zi trebuie sa primesc ceva bani ?
Daca vi s-a facut lichidarea la zi, cum spuneti, normal ar fi fost sa primiti toate sumele de bani pe care angajatorul vi le datora pentru munca prestata anterior incetarii contractului de munca. Daca ati plecat in buna intelegere, ati putea intreba direct persoana care a intocmit salariile, pentru a cunoaste exact situatia dvs. financiara. Ar trebui sa fim copiii lui Nostradamus sa stim daca ati primit toti banii sau nu.
Cat despre carnetul de munca, nu cred ca ar trebui a fiti ingrijorata, a trecut doar o luna de la incetarea raporturilor de munca si la ITM dureaza ceva sa treaca toate mentiunile ultime ale activitatii profesionale.
Nimic nu va impiedica sa semnati un nou contract de munca si, intre timp, sa depuneti si carnetul de munca completat la zi.
Daca doriti sa va angajati in alta parte o puteti face fara nici o problema. Dati o declaratie pe propria raspundere ca carnetul de munca se afla inca la fostul angajator, urmand ca dumneavoastra sa depuneti acest carnet in momentul in care veti intra in posesia lui.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Demisie
mirelamirela
buna ziua!va rog sa-mi raspundeti.
mi-am dat demisia,si sunt in preaviz in a 12 zi de munca.sefa mea insista sa-i spun de ce?si unde plec?nu vreau sa-i ... (vezi toată discuția)
Somaj?
Arion Ramona
Buna ziua,as avea o problema si anume:sunt angajata la o firma din 15.08.2008 si pana in prezent,am fost luata din somaj,dupa terminarea facultatii.Acum am ... (vezi toată discuția)