avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1046 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Preavizul in cazul concedierii cf art.65 CM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Preavizul in cazul concedierii cf art.65 CM

In cazul acestui tip de concediere este absolut necesara efectuarea celor 20 de zile de preaviz?daca atat angajatul cat si angajatorul vor sa renunte la preaviz se mai poate face concedierea cu acest articol din CM?
Cel mai recent răspuns: coolgirl2013 , utilizator 10:04, 25 Iulie 2013
1. angajatul nu poate renunta la preaviz, intrucat , potrivit art.38 c.mun., salariaţii nu pot renunţa la drepturile ce le sunt recunoscute prin lege. Orice tranzacţie prin care se urmăreşte renunţarea la drepturile recunoscute de lege salariaţilor sau limitarea acestor drepturi este lovită de nulitate.

2. angajatorul poate dispune ca pe perioada de preaviz salariatul sa nu fie prezent la locul de munca fara a-i fi afectate drepturile salariale in acest sens.
Preavizul pe care eu ar tb sa-l semnez trebuie inregistrat sau trimis la fortele de munca sau ramane la firma?Nu s-ar putea completa o astfel de instiintare cu o data mai veche astfel incat sa apar cu 20 de zile de preaviz?
in cazul in care acest lucru nu este posibil se pot efectua totusi mai putine zile de preaviz?
Instiintarea de p[reaviz nu se comunica niciunei alte institutii. Prin urmare, acea instiintare se va semna numai de catre angajator si de catre salariat care ia la cunostinta.
merci mult pt raspunsuri

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere individuala magdalenapaun magdalenapaun un salariat revine din concediu ingrijire copil, angajatorul decide desfiintarea postului acestuia si concedierea acestuia conform art.65 alin.1. la revenire ... (vezi toată discuția)
Renuntare la preaviz in cazul concedierii tatiana_avanu tatiana_avanu Buna ziua. Se poate renunta la preaviz in cazul concedierii din motive ce nu tin de persoana salariatului, daca sunt de acord ambele parti cu acest ... (vezi toată discuția)
Incetarea cim prin 65 (1) fara preaviz?! DARIUS86 DARIUS86 Daca angajatorul, in insolventa fiind, imi desface CIM cu 65 (1) si imi da conform legii previz de 20 de zile , pot renunta in scris, la acest preaviz fara sa ... (vezi toată discuția)