avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 219 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cerere divort - posibilitate renuntare, alternativa ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cerere divort - posibilitate renuntare, alternativa notar

Am introdus intampinare prin judecatorie - deoarece intrebat sotul daca doreste prin notariat , primarie ,etc nu a raspuns si am aplicat prin judecatorie pentru divort cu minor avand solicitarile :
- Declarati desfacuta, din vina acestuia
- Sa - mi reiau numele purtat anterior casatoriei
- Sa - mi incredintati spre crestere si educare pe minor
- Sa il obligati pe parat la plata unei pensii lunare
- Sa il obligati pe parat la plata cheltuielilor de judecata
Dupa primirea instiintarii , am discutat si se doreste prin Notariat.
Propuenrea acestuia a fost :
- Culpa comuna
- Custodia comună legală
- Dreptul de vizitare.
Fara pretentii cheltuieli de judecata

Va rog sa imi transmiteti care sunt pasii ce vor urma , deoarece eu inteleg sa nu ma prezint , astfel actiunea mea nu este luata in seama si mergem la notar.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Liana Iura , Avocat 09:46, 25 Iulie 2013
... si daca ajungeti la notar... si paratul iar se razgandeste?!?!

... o luati de la inceput cu o noua actiune introdusa!

#-o
...da, ar fi aceasta o varinata...dar as exclude-o totusi .
Ar trebui dupa depunerea actiunii lui sa mergem la prima sedinta publica si cu martorii si sa se decida de fapt finalul ? tot prin instanta !! , nu ?!?!?
Daca nu doriti sa va prezentati la notar si aveti o cerere de divort pe rolul instantei, va prezentati la judecata. Atentie insa ca dupa luna octombrie 2011 nu se mai incredinteaza minorii spre crestere/educare unuia dintre parinti ci se constata custodia comuna - exercitarea autoritatii parintesti in comun - si se stabileste locuinta minorului la unul dintre parinti, urmand ca parintele care nu are copilul sa plateasca pensie de intretinere. daca sotul doreste stabilirea unui program de vizita, nu va puteti opune, insa puteti face obiectii privind continutul acestuia si modul de exercitare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere reconventionala pentru schimbarea domiciliului copiilor corando corando Acum 8 ani am obtinut o hatarare definitiva si irevocabila ptr custodia celor 3 copii minori . Am introdus actiune de recalculare pensie de intretinere si ... (vezi toată discuția)
Sentinta de divort / nelamuriri silster silster Prin sentinta de divort s-a hotarit : - desface prin comun acord casatoria - autoritatea parinteasca va fi exercitata de catre ambele parti ... (vezi toată discuția)
Familia - parasirea domiciliului impreuna cu minorul aovidiu75 aovidiu75 Buna seara Sunt casatorit de 5 ani si avem o fetita sotia a plecat de acasa eu zic premeditat cu tot cu copil acum ea fiind la socrii si nu pot sa mi mai vad ... (vezi toată discuția)