avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 873 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Familia - parasirea domiciliului impreuna cu minorul
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Familia - parasirea domiciliului impreuna cu minorul

Buna seara
Sunt casatorit de 5 ani si avem o fetita sotia a plecat de acasa eu zic premeditat cu tot cu copil acum ea fiind la socrii si nu pot sa mi mai vad copilul sau sa vb cu el la telefon .A fost acasa am lasato sa ia de imbracat pentru copil si pentru ea .
Nu suntem divortati sau sa existe ceva anume legal asupra copilului.
Ce anume sa fac ?
Multumesc
sau sa existe ceva anume legal asupra copilului - definiti, va rog.
Puteti sa acuzati sotia de parasirea domiciliului si se poate merge pana la acuzatia de rapire(asta daca vreti sa ii faceti rau sotiei), faptul ca a luat copilul cu ea si nu va lasa sa il vedeti, daca nu exista ordin judecatoresc definitiv si irevocabil in acest sens...se pot ajunge de la tantar la armasar. Depinde acuam si din ce cauza a plecat de acasa, ce spuneti e doar un schelet al "povestii".

Cel mai bine in 1 rand ptr. copil este sa discutati cu sotia, dar DOAR voi 2, fara nimeni de fata, fara nimeni sa va astepte in masina, la usa,etc. , pe un teren neutru cu calm si intelepciune din partea la amandoi.

Daca vreti sa mergeti pe partea legala, consultati un avocat(cel mai bine), depuneti reclamatie/plangere la Politie si la Protectia Minorului, dar din ce stiu poate iesi mai nasol, daca mergeti la Prot. Copil si spuneti ca a plecat cu copilul, minor si nu va lasa sa o vedeti si nu stiti unde sta o cauta cu Politia si cel mai probabil vor lua copilul si il vor incredinta sub tutela la cineva sau il tin in orfeliant pana al finalizarea anchetei.

Cel mai bine vorbiti cu dansa si cadeti la o cale de mijloc, ganditiva la acel copil...amandoi.
Bafta.
Nici nu e rapire, parasirea domiciliului nu-i infractiune, iar asta cu luatul copilului.. e o aberatie. Ce stiti dvs @brazvan, nu stiti deloc bine.
@aovidiu, va adresati judecatoriei cu o cerere pt stabilirea unui program de vizita.
V-ati gandit sa divortati ?

Vreau doar sa intaresc cele spuse de catre moderatorul gi-jane2 si sa arat ca nu ajunge copilul la orfelinat. Doamne fereste! Cazurile in care s-ar ajunge la astfel de solutii radicale sunt cele in care D.G.A.S.P.C (Protectia Copilului) ajunge la o concluzie evidenta asupra inexistentei persoanelor care pot acorda ingrijire si educare minorului sau se constata ca parintii nu se ocupa de cresterea si educarea minorului fiind necesara ducerea copilului intr-un centru de plasament.
Evident ca o discutie calma si linistita intre cele doua persoane considerate a fi mature, adica parintii copilului, ar fi cel mai indicat sfat in conditiile in care discutia vine in final si cu solutii.
Legiuitorul ofera parintelui si remedii legale cum ar fi dreptul de vizita si, in situatia nefericita a inexistentei unei cai de compromis, desfacerea casatoriei si exercitarea autoritatii parintesti in comun.
buna ziua
Da vreau sa divortez dar pana se termina toate astea eu cum pot sa mi vad copilul care este plecat dupa data de 27 si nici la telefon nu pot vb pentru ca nu vrea
ca sa va puteti vedea copilul trebuie sa faceti o plangere la DGASPC unde domiciliaza copilul acum .
insa ca sa aveti un drept sabilit trebuie sa promovati la judectoria unde ati avut ultimul domiciliu comun:
1. actiune de divort
2. ordonata presedentiala pentru stabilirea unui program de vizitare in regim de urgenta.

desigur ca veti avea dovedit procedural interesul si urgenta masurii

Alte discuții în legătură

Divortul la notar cu minor Georgiana Trandafir Georgiana Trandafir Urmeaza sa divortam si avem o fetita minora. In cazul divortului la notar se poate cere dreptul total de decizie al mamei? Am inteles ca se poate doar custodie ... (vezi toată discuția)
Divort / situatie copil IonutCo IonutCo Buna ziua, Impreuna cu sotia am decis sa divortam, fiecare cu motivele lui..mai mult sau putin intemeiate. Avem un copilut de 2 ani. Nu ma intereseaza nimic ... (vezi toată discuția)
Divorț cu copil mic (tată) GabT GabT Bună. Probabil că în curând voi ajunge la divorț. Nu cred că mai contează motivul. Avem un copil de 4 ani. Îmi doresc să știu la ce să mă ... (vezi toată discuția)