Buna ziua!As vrea sa stiu daca in cazul unui contract de munca pe perioada determinata respectiv 3 luni,in cazul in care nu se mai reinoieste contractul de munca
beneficiez de ajutor somaj sau cat timp beneficiez de concediu medical daca m-am imbolnavit pana expira contractul (3 luni).Am dreptul la concediu de odihna dupa 2 luni jumate?Cate zile?
1. Pentru a beneficia de indemnizatie de somaj ar trebui sa un stagiu de cotizare de 12 luni in ultimele 24 de luni. Daca, dupa ce va expira CIM pe durata determ de 3 luni, aveti 12 luni vechime,in ultimele 24 de luni atunci beneficiati de somaj.
Bineinteles va trebui sa indepliniti si celelate conditii prev de Lg 76/2002.
2. Fiind un CIM pe durata determ acesta va inceta la data expirarii lui, indiferent daca sunteti sau nu in concediu medical. Pentru a beneficia de concediu medical trebuie sa va imbolnaviti si sa aveti o luna de vechime.
3. De CO beneficiati din prima luna de lucru, in functie de numarul de zile de CO prevazut in CIM. De exemplu la minim 20 de zile CO, la un CIM pe 3 luni, primiti 5 zile lucratoare de CO.