avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 517 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Cum se poate obtine o copie dupa certificatul de deces?
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Cum se poate obtine o copie dupa certificatul de deces?

Buna ziua!
Daca puteti sa ma ajutati cu o informatie:
Tatal meu a murit in urma cu o luna. Nu a tinut legatura cu copii decat telefonic in ultimii 25 ani. Acum, stiu doar ca a locuit in ..., ca avea un apartament cumparat in comun cu o femeie, ca avea o dacia veche...
Am sunat la primaria localitatii unde a locuit tatal meu. De fiecare data cand se suna la Starea Civila nu raspunde nimeni. Am trimis un mail la acea primarie, in atentia departamentului Stare Civila si i-am rugat frumos sa imi transmita ce demersuri trebuie sa fac pentru a obtine o copie dupa certificatul de deces. Nu am primit nici un raspuns. Nu pot face nici un demers pentru succesiune deoarece nu am dovada ca tatal meu nu mai este in viata si deasemeni, nu pot face dovada ca ......a fost tatal meu, intrucat nu am nici un act in acest sens.
In aceste conditii, ce ma sfatuiti?
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 12:50, 25 Iulie 2013
Sa mergeti acolo cu certificatul dvs. de nastere si cartea de identitate (si certificatul de casatorie, daca v-ati schimbat numele) si sa cereti un duplicat.

Intrebati notarul unde dezbateti succesiunea daca ar putea sa ceara extras de pe
certificatul de deces pentru uzul organelor de stat, e posibil sa scapati de drum.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obtinerea unei copii de certificat de deces nagy_mse nagy_mse Buna ziua! Parintii mei se confrunta cu o problema in legatura o succesiune. Un frate mutat intr-o alta regiune a tarii, a murit fara sa lase in urma sa ... (vezi toată discuția)
Probleme privind succesiunea ... craciunescu_m craciunescu_m Buna ziua! Inca de la decesul proprietarului a doua case si diverse terenuri, bunicul meu, au fost intocmite acte de succesiune (probabil) care nu au fost ... (vezi toată discuția)
Am dreptul legal sa solicit documentele sau nu? Marius-Toader Marius-Toader Am dreptul legal sa solicit documentele sau nu? Buna seara! Am fost impreuna cu tatal meu la notar ca sa facem o procura pentru a ma ocupa de un teren al ... (vezi toată discuția)