avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1011 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Constatarea clauzelor abuzive dintr-un contract de ...
Discuție deschisă în Executare silită

Constatarea clauzelor abuzive dintr-un contract de creditare

Buna seara tuturor

In cererea de contestare la executarea silita pot cere si constatarea clauzelor abuzive din contractul de creditare sau trebuie deschisa actiune separata?Mentionez ca nu sunt in posesia contractului doar decizia de executare imobiliara am primit-o....
Astept si va multumesc anticipat pentru raspunsuri!
Cel mai recent răspuns: ContSters214341 , utilizator 08:23, 26 Iulie 2013
Da, puteti contesta si clauzele abuzive pe calea contestatiei.
Daca instanta ar considera ca se impune disjungerea o va face, dar in opinia mea nu se impune si este foarte probabil ca si instanta va considera la fel.
Ultima modificare: Joi, 25 Iulie 2013
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
multumesc mult......
Care este termenul de depunere a contestatiei daca am primit hotararea miercuri 17 iulie?si se plateste taxa de timbru?daca da ce trebuie platit si cat?
~ Conținut șters la cerere ~
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Da, puteti contesta si clauzele abuzive pe calea contestatiei.
Daca instanta ar considera ca se impune disjungerea o va face, dar in opinia mea nu se impune si este foarte probabil ca si instanta va considera la fel.

Dle Avocat, cred ca gresiti.
Cititi cu atentie prevederile art. 399 vechiul Cod de procedura, respectiv art. 712 Codul de procedura civila nou. O sa vedeti ca astfel de motive de contestatie sunt inadmisibile.

Au fost admise doar in contestatii la contractul de leasing, in contestatii facute pentru lamurirea titlului, pentru ca acolo sunt clauzele care afecteaza grav catimea creantei.

As avea o rezerva, pentru contestarea contractelor de creditare, in ceea ce priveste un eventual motiv de contestatie ce priveste dobanda. Dar, in mod normal, ar trebui sa fie respins ca inadmisibil si acesta.

Trebuie facuta si contestatie si actiune in constatarea clauzelor abuzive si sa se ceara suspendarea executarii, apoi suspendarea contestatie pana la finalizarea procesului privind clauzele abuzive.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bunul imobil urmarit la executarea silita Daniela Gratiela Daniela Gratiela bunul imobil poate fi urmarit daca a fost vandut socrului, dupa ce s-a inceput executarea silita [b]doar pe bunurile mobile[/b]. Executarea silita a inceput ca ... (vezi toată discuția)
Somatie de plata andrusca16 andrusca16 Sotul meu a facut un contract de credit on-line in anul 2008 de la cetelem de 20000 ron din 2008 si pina in anul 2012 am platit luna de luna rata de 400 ron ... (vezi toată discuția)
contestatie la executare sau actiune de drept comun ?... preda1 preda1 Calificarea contestatie la executare sau actiune de drept comun , Buna ziua , Este vorba de un dosar de executare silita si are urmatoarele dificultati : ... (vezi toată discuția)