avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 627 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita in UE
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita in UE

Buna ziua,
daca in cazul unei executari silite(credit ipotecar) as pleca in alta tara membra UE si as lucra cu acte in regula pot fii gasit si sa imi puna poprire?
Ultima modificare: Vineri, 26 Iulie 2013
FFLORIN1976, utilizator
Teoretic da, practic, nu prea cauta nimeni in afara tarii. Doar daca au informatia respectiva din alte surse.
Chiar daca plecati sa lucrati in alta tara creditul tot isi produce efectele, datoria tot ramane iar la aceasta se vor adauga si penalitatile.
Impresia ca se scapa de banca daca se pleaca in alta tara evitand astfel achitarea creditului este falsa si gresita.
Bancile nu renunta la creditele neachitate uneori le transfera firmelor de recuperari asa ca ele nu vor pierde niciodata, nici in cazul decesului celui creditat.
Parerea mea este ca ar trebui sa afle de la o cunostinta de-a dvs in ce tara a-ti plecat , altfel imi este greu sa cred ca vor lua toate tarile la rand sa va caute . Cunosc un caz in care l-au gasit pe un debitor in Germania si i-au pus poprire pe conturi
Cat despre raspunsul utilizatorului cyan , doresc sa il contrazic , in cazul unui deces - daca debitorul nu are proprietati / bunuri , atunci este evident ca nimeni nu va accepta mostenirea pt datorii , deci clar firmele de recuperare vor pierde
Debitorul a facut un credit ipotecar prin urmare banca are de unde sa isi recupereze creditul. Iar in cazul decesului unui debitor fiti convinsa ca orice banca nu acorda credite neluand in considerare si acest aspect, uneori obligand debitorul sa isi faca asigurare de viata. Banca nu pierde niciodata!
Ultima modificare: Vineri, 26 Iulie 2013
cyan, moderator
Va exprimati in deplina necunostinta de cauza, dle Cyan.
Bancile pierd enorm din activitatea de creditare. Este motivul pentru care in Romania creditele sunt atat de scumpe. Romanii nu sunt educati sa isi respecte obliatiile de plata. Pe langa cei care nu pot plati, sunt enorm de multi cei care pot, dar nu vor, pentru ca stiu ce au de facut ca sa nu existe niciun bun pe numele lor. Cea mai mare banca din Romania are peste 30% credite neperformante, adica din care pierde bani.

Alte discuții în legătură

Restante banca CARMENUTZA67 CARMENUTZA67 Buna ziua.Am un credit ipotecar la care sunt girant platitor.De ceva timp sunt in imposibilitate de a plati rata si am primit somatie de la o firma de ... (vezi toată discuția)
Executare silita pentru neplata unui credit de nevoi personale fara garantie radupe radupe Buna ziua. Am contractat un credit de nevoi personale fara garantie,pe care,din mai multe motive,nu am reusit sa-l mai achit. Banca,cum era de asteptat,a ... (vezi toată discuția)
E posibila executarea altor bunuri decat imobilul ipotecat? ancristida ancristida Buna ziua, va rog mult sa ma ajutati cu un raspuns. Daca cineva nu-si plateste creditul ipotecar si intra in executare silita, se executa doar imobilul ... (vezi toată discuția)