avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 658 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Informare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Informare

Buna ziua as dori sa va intreb ceva si anume : vreau sa fac un contract de casa cu mama mea si anume un contract cu drept de uzufruct si as dori sa stiu in cazul in care eu mor ce se intampla atunci.Multumesc
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 11:49, 26 Iulie 2013
Buna ziua,
Sa inteleg ca acel contract are in calitate de vanzator uzufructar mama si dumneavoastra cumparator.
Daca, pana la decesul mamei veti trece dumneavoastra la cele vesnice (Goamne fereste!), atunci cel sau cei care va mostenesc au obligatia de a pastra uzufructul in favoarea mamei dumneavoastra.
av. Gabriel Klein Kiritescu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract intretinere cu uzufruct viager marinelabiceri marinelabiceri Buna ziua, am si eu o nelamurire. Stau in apartamentul unchiului meu de 2 ani el fiind bolnav psihic (schizofrenie ). Am vrea sa facem un contract ... (vezi toată discuția)
Mostenire marin2013 marin2013 Sunt singurul copil la parinti,Mama a decedat.In titlu de proprietar al bunicului sunt trecuti toti fratii mamei.Fiecare au pamantu bine definit in acest titlu ... (vezi toată discuția)
Procedura de deschidere succesiune Ileana2013 Ileana2013 In aprilie 2013 mama mea a murit ; apartamentul in care locuia dansa este cumparat de mine ( act de vanzare cumparare intre mine si mama ) in 1992 dar cu ... (vezi toată discuția)