Buna ziua! Avem o firma care este in curs de lichidare judiciara din cauza expirarii sediului social. Sentinta este definitiva din iunie 2011 dar am aflat de ea abia acum 2 saptamani. Am demarat actele pentru infiintarea altei firme pe care vrem sa transferam activitatea. Va rog sa ne orientati cu privire la ce trebuie facut sau macar cu cine trebuie sa discutam. Cat timp mai putem functiona pe vechea firma? Precizez ca nu avem datorii nici la finante, nici in alta parte. De la Registrul Comertului ni s-a raspuns evaziv sa asteptam ca va veni un lichidator, undeva, prin toamna. Suntem debusolati si nu stim la cine sa apelam. Va rog frumos sa ne raspundeti. Multumim anticipat!
In faza lichidarii, societatea poate continua sa beneficieze de personalizate juridica doar pentru nevoile lichidarii - art 233 alin 4 Legea 31/1990.
In acesta faza manadatul administratorului nu inceteaza decat la momentul preluarii functiei lor de catre lichidator.
Verificati sentinta si vedeti cine a fost nimit lichidator si incercati sa luati legatura cu el. Intre timp finalizati documentele pentru noua firma.
Multumesc de sfat! Am vorbit cu cei de la Registrul Comertului si ei zic sa astept pana va fi numit din oficiu un lichidator. In sentinta nu scrie nimic despre lichidator, doar hotararea. Cei care au cerut radierea sunt Registrul Comertului. Ce sa fac, sa discut cu un lichidator oarecare care sunt pasii de parcurs? Va trebui sa-l platim? Ce-o sa fac cu mijloacele fixe care sunt pe firma in curs de lichidare, le recuperez sau le vand? Daca n-am datorii le pot retine? Multumesc anticipat pentru raspunsuri!
Lichidatorii sunt desemnati in mod general de catre adunarea generala a asociatilor, a reprezentantului legal sau in lipsa de judecatorul delegat la registrul cometului. Lichidatorii pot fi persoane fizice sau juridice. Lichidatorul persoana fizica trebuie sa aiba calitatea de practicieni in insolventa.
Lichidatorii au aceasi raspundere ca si administratorul, iar pentru serviciile lor societatea ii renumereaza.Renumeratia acestuia este negociata direct cu acesta.
Pentru lamuriri verificati art 253 si urmatoarele din Legea societatilor comerciale.
Intai trebuie sa verificati data la care registrul comertului a publicat in Monitorul oficial sentinta de dizolvare ( care este foarte veche din cate spuneti) iar de la acea data timp de 3 luni societatea are dreptul sa-si numeasca lichidator, abia dupa ce trec cele 3 luni RC numeste un lichidator care se va ocupa de lichidarea acesteia.
Daca RC a omis sa publice sentinta in MOf. atunci inca sunteti in termen si puteti numi lichidator. Daca v-a indicat faptul ca trebuie sa asteptati pana la toamna atunci este posibil sa va aflati in termen.
Cert este ca daca societatea este dizolvata fara a fi lichidata, de la data dizolvarii nu trebuia sa aveti activitate pe aceasta societate si deci nici acum nu mai puteti desfasura activitate.
In privinta bunurilor existente in patrimoniul societatii, doar prin lichidare acestea revin in patrimoniul actionarilor dupa lichidare.
Sunteti draguti, multumesc mult pentru raspunsuri. Ce sa fac daca habar n-am avut de situatia aceasta, printr-o intamplare am aflat! Asta cu toate ca au avut la Registrul Comertului adresa de mail, numar de telefon, nimeni n-a zis nimic. Cand am aflat, am demarat urgent actele si, la ora aceasta, in numai 3 saptamani, avem infiintata o noua firma si ne luptam sa trecem contractele cu furnizorii de utilitati, productia si ce mai e, de pe o firma pe alta. Si ca sa fie situatia mai dificila, exact cu o luna in urma ne-a decedat contabilul iar sotia acestuia nu se pricepe sa ne sfatuiasca ce sa facem in situatia actuala. Ne-ar putea ajuta cineva?
Dizolvare srl
Z.A.G.
Buna ziua. Am fost asociata si administrator (am detinut 50% din partile sociale si puteri depline) impreuna cu fostul meu sot intr-un SRL . Dupa divort am ... (vezi toată discuția)
Sc- dizolvata
ContSters79003
buna seara!
intrucat societatea comerciala, un SRL, nu a depus situatiile finantiare aferente anilor 2003,2004,2005,tribunalul admite cererea of. nat. al ... (vezi toată discuția)