avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 970 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2014
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2014

Subiect deschis pentru cei care vor sustine concursul de admitere la INM in august 2014.
Ok, de acord, codul distinge. Pai, nu ramane niciun rasp corect. Eu nu cred ca tb sa fie insolvabil. Poate tinde spre insolvabilitate, iar creditorul dovedeste acest lucru... Sa zicem ca timp de 1 an neglijeaza sa-si exercite anumite drepturi care ii diminueaza drastic patrimoniul insa fara sa fie insolvabil. Creditorul, introd act oblica pt a conserva dr pe care le mai are debitorul, ca sa nu ajunga in stare de insolvbilitate. Daca deja e insolvabil si numai poate sa-si achite datoriile, ce interes ai sa mai conservi? Asta doar daca afli prea tarziu si sa pastrezi putinul ramas...dar daca afli din timp, nu vad de ce sa nu poti. Parerea mea.
Ice Hellene a scris:

Ok, de acord, codul distinge. Pai, nu ramane niciun rasp corect. Eu nu cred ca tb sa fie insolvabil. Poate tinde spre insolvabilitate, iar creditorul dovedeste acest lucru... Sa zicem ca timp de 1 an neglijeaza sa-si exercite anumite drepturi care ii diminueaza drastic patrimoniul insa fara sa fie insolvabil. Creditorul, introd act oblica pt a conserva dr pe care le mai are debitorul, ca sa nu ajunga in stare de insolvbilitate. Daca deja e insolvabil si numai poate sa-si achite datoriile, ce interes ai sa mai conservi? Asta doar daca afli prea tarziu si sa pastrezi putinul ramas...dar daca afli din timp, nu vad de ce sa nu poti. Parerea mea.

creditorul trebuie sa justifice un interes serios si legitim, si un astfel de interes este si starea de insolvabilitate, probabil ca s-ar justifica actiunea oblica si daca debitorul se afla in pragul insolvabilitatii.
Da, adi, la asta ma refer...ajunge in pragul insolvabilitatii, dar nu este...adica nu e necesar sa fie insolvabil, ci sa tinda spre insolvabilitate. Eu asa vad.
adi_09 a scris:

Ice Hellene a scris:

creditorul trebuie sa justifice un interes serios si legitim, si un astfel de interes este si starea de insolvabilitate, probabil ca s-ar justifica actiunea oblica si daca debitorul se afla in pragul insolvabilitatii.

Adi m ai facut sa iau manualul de obligatii pe vechea reglementare,codul vechi si cartea de grile a Mihaelei Ciobanu neactualizata :D
Concluzia:pe vechiul cod intr adevar interesul serios si legitim se identifica cu starea de insolvabilitate
Pe noul cod tocmai ca actiunea oblica nemaifiind o masura de executare ci una de conservare,nu se mai cere starea de insolvabilitate.
Liviu Pop vorbeste de interesul serios si legitim dar in nicio situatie nu cere starea de insolvabilitate.
Mai mult de atat spune ca in cazul obligatiilor de a da si de a face,interesul serios si legitim nu mai poate fi identificat cu starea de insolvabilitate
In concluzie nu e nicio varianta corecta.
Nu ma asteptam si la Mihaela Ciobanu sa dea cu ele de gard la modul asta grosolan.

Alte discuții în legătură

Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Examen barou silvianna silvianna Buna ziua! ma poate ajuta si pe mine cineva cu o informatie? vreau sa stiu pot invata dupa urmatoarele carti pentru examenul de Barou: 1.\" INSTITUTII DE DREPT ... (vezi toată discuția)