avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 549 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2014
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2014

Subiect deschis pentru cei care vor sustine concursul de admitere la INM in august 2014.
adi_09 a scris:

De unde reiese ca cota sotului supravietuitor se stabileste cu intaietate ?

comentariu de la art 972-Baias

,,2. Modul de stabilire a cotei soţului supravieţuitor. Dacă soţul supravieţuitor vine la moştenire împreună cu vreuna din clasele de moştenitori legali, cota ce i se cuvine cu titlu de moştenitor legal se va stabili cu întâ-ietate faţă de cotele legale ale clasei de moştenitori concurente (D. Chirică, Succesiuni, p. 97). Imputarea cotei succesorale legale a soţului supravieţuitor asupra întregii mase succesorale va avea ca efect micşorarea corespunzătoare a cotelor succesorale legale ale moştenitorilor cu care concurează,,

si eu eram curios sa aflu .....
rasp-asa zice Dan C;)

e o chestiune de doctrina...........
cristian i a scris:

adi_09 a scris:

De unde reiese ca cota sotului supravietuitor se stabileste cu intaietate ?

comentariu de la art 972-Baias

,,2. Modul de stabilire a cotei soţului supravieţuitor. Dacă soţul supravieţuitor vine la moştenire împreună cu vreuna din clasele de moştenitori legali, cota ce i se cuvine cu titlu de moştenitor legal se va stabili cu întâ-ietate faţă de cotele legale ale clasei de moştenitori concurente (D. Chirică, Succesiuni, p. 97). Imputarea cotei succesorale legale a soţului supravieţuitor asupra întregii mase succesorale va avea ca efect micşorarea corespunzătoare a cotelor succesorale legale ale moştenitorilor cu care concurează,,

si eu eram curios sa aflu .....
rasp-asa zice Dan C;)

e o chestiune de doctrina...........

Stiu ca doctrinarii recunosc acest lucru, dar dn cod nu reiese acest aspect. Daca bine retin in vechiul cod era scris.
Ultima modificare: Duminică, 17 August 2014
adi_09, utilizator
in cazul concursului de infractiuni comis de o pers fizica ,dc s-a stabilit o pedeapsa cu inchisoarea si o pedeapsa cu amenda penala,se va aplica

a.ped inchisorii ,la care se adauga in mod obligatoriu in intregime amenda
b.ped inchisorii ,la care se adauga obligatoriu o treime din ped amenzii
c.ped inchisorii,la care se poate adauga in intregime ped amenzii
a
barem a

Alte discuții în legătură

Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Concursul de admitere la inm 2012 ionela1984 ionela1984 Imi poate spune cineva va rog dupa ce manuale sa invat si eu pentru admitere a inm din acest an?poate imi sugerati si ceva grile sau exercitii de rationament ... (vezi toată discuția)