In 2011 am înscris un Certificat de Moștenitor în CF Bistrița și mi-am întabulat dreptul de proprietate. (Atenție, nu am avut TITLU de proprietar, ci BUNICA mea a fost înscrisă în CF). După 2 zile, Primăria Bistrița a ȘTERS înregistrarea. Am deschis proces și am câștigat. După recursul promovat de Municipiu, am obținut din nou câștig, obținând anularea constatării nulității Certif. de Moștenitor.
Întrebarea mea este:
OCPI Bistrița este obligată din oficiu să mă reînscrie în CF? menționez că am achitat odată taxele necesare.
Ce trebuie să fac?
OCPI a fost parte in actiunile castigate? In cazul in care da, atunci sentinta o sa fie comunicata si acesteia. Dupa ramanerea definitiva a sentinei se poate cere OCPI-ului inscrierea din oficiu.
Nu, OCPI nu a fost parte. In proces au fost atasate 2 dosare in care OCPI a fost parte, dar Sentinta Civila nu cuprinde si OCPI in dispozitiv. Eu am pus in executare Sentinta care pevedea cheltuieli de judecata. Primaria a cerut constatarea nulitatii absolute a Certif de Mostenitor si nelegalitatea inscrierii in CF. In baza Sentintei Investite, pot merge la OCPI sa solicit reinscrierea? Mai trebuie sa achit inca o data taxele?
Sentinta civila a fost comuncata OCPI, dar aceasta cel mult a notat-o in CF, nicidecum nu vi s-a intabulat dreptul de proprietate...
Asa cum ati spus si dvs., cu sentinta civila in copie legalizata, ramasa definitiva si irevocabila, cu o copie dupa certificatul de mostenitor, cu un certificat fiscal, cu copie dupa BI/CI, va adresati OCPI si vi se va intabula dreptul de proprietate in favoarea dvs. Si da, trebuie sa platiti inca o data tariful :sorry:
Am o mare nelamurire legata de Certificatul Fiscal. Cu toata ca bunica mea a figurat ca proprietar, ea nu a avut posesia si dispozitia, terenul fiind ocupa in mod abuziv de Primarie prin construirea unui liceu pe acel teren. Toate procesele deschise in vederea reintrarii in posesie au fost pierdute (motive si interese politice).
Nu vad DE CE sa obtin un Certificat Fiscal, si nu am CUM, deoarece bunica a murit in 2002. ANAF imi cere taxa retroactiv pe ultimii 5 ani, dar eu nu am beneficiat de acel teren. Cum procedez?
Revin, deoarece nu am reușit să rezolv nimic....Bunica nu a plătit impozit pe acel teren, deoarece figura numai in CF ca proprietar, fizic terenul fiind ocupat abuziv de Statul Român. Eu, pentru a mă îinscrie in CF ca moștenitor, nu pot obține de la Finanțe un certificat, deoarece nu eu figurez în rolul lor fiscal. De ce să mă înregistrez și să plătesc anterior taxa,când nici măcar nu figurez cu domiciliul în Bistrița? Chiar nu mă poate ajuta nimeni cu un sfat corect??