avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 453 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Primire in spatiu - obligatii
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Primire in spatiu - obligatii

Ce obligatii am daca primesc pe cineva in spatiu ? Se pot pune conditii privind rezilierea intelegerii ? Ce se intampla daca cel ce primeste in spatiu decedeaza ulterior ?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 09:13, 28 Iulie 2013
1-Pentru ca sa respectati normele in domeniu se impune ca "intelegerea" sa fie materializata prin contract legal de locatiune,asumat de catre parti si inregistrat la autoritatea fiscala de catre locator
2-Daca aveti suspiciuni sau temere privitor la eventualul deces ,se impune sa prevedeti clauze concrete de reziliere contract,eliberare spatiu,ridicare bunuri ale locatarului
Contractele de comodat de ex, nu trebuie inregistrate la fisc, apoi daca iei pe cineva in spatiu, nu e musai sa faci contract, desi n-ar fi rau chiar daca e vb de folosinta cu titlu gratuit.
Daca luati pe cineva in spatiu, ii dati dreptul de la locui, asta vreti ?
Cel luat in spatiu va fi evacuat de mostenitori in caz de deces al proprietarului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de inchiriere reziliat. subinchiriere reziliat automat? mihaigiu mihaigiu Daca un contract de inchiriere unui spatiu este reziliat in automatic si contractul de reziliere este reziliat? Daca da, care este Legea sau articului din Cod ... (vezi toată discuția)
Contractul de comodat se inregistreaza obligatoriu la fisc? rreelli rreelli buna ziua, am o curiozitate! contractul de comodat e obligatoriu de inregistrat la fisc? va multumesc! (vezi toată discuția)
Drepturile unei persoane primite in spatiu in cazul in care proprietarul decedeaza Mihaelaioli Mihaelaioli Mama mea a primit in spatiu pe nepoata sa care acum s-a casatorit. Nepoata si sotul ei vor sa-si schimbe buletinele pe adresa mamei mele. In cazul in care mama ... (vezi toată discuția)