avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 356 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Iesire la pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Iesire la pensie

Buna ziua!

Am auzit un zvon ca s-a aprobat sau este in curs de aprobare o Ordonanta de Urgenta sau Hotarare Guvernamentala potrivit careia s-ar putea iesi la pensie la varsta de 50 de ani...cu conditia sa am 30 de ani vechime in campul muncii.
Pe mine m-ar interesa daca este doar la stagiul de zvon sau chiar exista aceasta HG sau OG.

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: luchian_den85 , utilizator 18:33, 29 Iulie 2013
1. Nu spuneti de unde ati auzit dar cred ca este numai un zvon al unora carora le-ar face bine o asemenea prevedere legala.

2. Nici nu se poate o asemenea prevedere deoarece ar fi contrara Legii 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice.
Va multumesc! Toate cele bune!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie pentru cei cu contracte intrerupte de mai multe ori/ somaj s.c. MIRA ECO GROUP s.r.l. s.c. MIRA ECO GROUP s.r.l. Buna ziua! Va solicit ajutorul intr-o situatie..... Dna F. este nascuta in 1960. Din 1980 pana in 1995 a lucrat cu contract pe perioada nedeterminata. ... (vezi toată discuția)
Cand ma pot pensiona? ivascu_maricica ivascu_maricica Bună seara! Aş dori să ştiu când aş putea să mă pensionez şi în ce condiţii-am 33 de ani vechime neîntreruptă , sunt invăţătoare, am trei copii ... (vezi toată discuția)
Revizuirea medicalã periodicã a beneficiarilor de pensie de invaliditate cilibiacristina cilibiacristina as dori sa stiu nr ordonantei de urgenta care prevede ca pensionarii cu pensie de invaliditate care nu au stagiul complet de cotizare trebuie reexaminati pana ... (vezi toată discuția)