avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 931 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract vanzare cumparare in urma unei succesiuni
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract vanzare cumparare in urma unei succesiuni

buna ziua . am si eu o intrebare. parintii mei au cumparat un apartament cu 2 camere. tatal meu a decedat in urma cu 4 ani; si mai am o sora. la 2 ani dupa moartea tatalui meu s-a facut succesiunea apartamentului. eu locuiesc impreuna cu sotul si mama mea in acel ap. care s-a facut succesiunea. sora mea este plecata de multi ani in strainatate. mama mea doreste ca partea dinsei sa mi-o vinda mie cu vinzare-cumparare cu clauza, ca partea dinsei sa mi se cunvina dupa moartea ei. ceea ce as dori sa va intreb este ca acest contract de vinzare-cumparare cu clauza, dupa moartea mamei, sora poate ataca in instanta aceasta vinzare?? tin sa mentionez ca mama este tinara 60 ani, si este lucida. este nevoie ca inainte de aceasta vinzare, mama sa mearga la medicina legala pentru a scoate o adeverinta precum ca este sanatoasa?? ceea ce as dori sa ma informez este ca ce fel de contract putem face ca dupa moartea mamei mele, sora mea sa nu poata ataca acel contract.. va multumesc
Cel mai recent răspuns: gicu13 , utilizator 17:59, 28 Iulie 2013
singura posibilitate e contractul de vânzare-cumpărare, cu clauză de uzufruct viager pentru mamă. atenție însă, deveniți proprietara (și împreună cu dumneavoastră și soțul) la momentul încheierii contractului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Va rog un raspuns despre o mostenire Emilian2000 Emilian2000 Buna ziua.este vorba despre un apartament al parintilor,care dupa decesul tatalui meu s a facut succesiunea ,iar soara mea a renuntat in acel moment la partea ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. Întâmpin o situație puțin neclara si aș dori ... Daaris Daaris Buna ziua. Întâmpin o situație puțin neclara si aș dori un sfat. Soțul mamei mele a murit recent (tată vitreg) iar împreună au 3 copii. El mai avea ... (vezi toată discuția)
Testament sau donatie? GeaninaC GeaninaC Buna ziua, am cateva intrebari despre o situatie cam incurcata, multumesc mult oricui imi poate da raspuns la intrebarile mele. Am plecat din tara in 2008 ... (vezi toată discuția)