avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 973 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Hranirea cainilor comunitari este interzisa?
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Hranirea cainilor comunitari este interzisa?

Imi poate spune cineva daca este interzisa si se pedepseste in vreun fel hranirea si ingrijirea cainilor comunitari, in municipiul Sibiu?

De asemenea, este interzis sa hranesc si sa ingrijesc un caine comunitar, castrat, care si-a facut adapost sub masina mea (si a altor masini de pe strada mea)? Nu au existat plangeri fata de acest caine sau fata de alti caini comunitari care mai apar pe strada mea. Cainele pe care il ingrijesc este bland, cuminte, docil, nefacand nici un fel de scandal.
Cel mai recent răspuns: cris2d2 , utilizator 11:13, 31 Iulie 2013
Multumesc pentru raspunsuri.

Locuiesc intr-un cartier de case. Am fost vazut de doi vecini alaturati cum puneam mancare la acest caine, in fata casei mele, langa masina mea. M-au intrebat "de ce pui mancare acolo?". Unul dintre ei, in prezenta unei vecine cu care discutam in fata casei, a vazut alti caini comunitari pe strada si a aruncat cu pietre dupa ei, spunand "fir-ati ai dracu' cu cainii vostri cu tot"!. Vecina cu care vorbeam l-a intrebat: "ce faci, domnule?", acesta raspunzandu-i "ce vrei, tu?!". Acesti vecini au o atitudine ostila fata de cainii comunitari, alungandu-i, aruncand cu pietre dupa ei, spunandu-mi odata "sa nu mai vi cu ei aici!", de parca eu ii trag de blana sa vina. Sunt caini blanzi, docili, care si-au gasit adapost pe diverse strazi din zona, hraniti de oameni milostivi. Latra doar la tigani si la postasi, in rest nefiind cazuri de atacuri asupra oamenilor sau altor caini particulari. Sunt si alti oameni pe strada care pun apa si mancare cainilor sau pisicilor fara stapan, cainele care sta sub masina mea este chemat pe nume de diversi vecini, mangaiat, chiar ei mi-au spus ca "este si cainele nostru, nu doar al strazii", este iubit si protejat.

In aceasta situatie, considerati ca sunt indreptatite actiunile vecinului sus mentionat, care sambata trecuta m-a atacat pe mine si familia mea cu pietre, a aruncat vasul cu apa din fata portii mele peste noi in curte, ne face betivi, nebuni, sa ne ducem dracului cu cainii nostrii?

In acest moment redactez si o plangere politiei locale, in care descriu toata istoria acestui conflict pe care ei il au cu noi, nu noi cu ei. Sincer, nici nu stiu ce nume de familie au, atat de mult m-au interesat aceste persoane.

De asemenea, maine voi depune o cerere serviciului de ecarisaj al primariei, in care solicit sa fiu numit "protector de zona" al acestui caine, conform HG 955 15 iunie 2004, art. 17, aliniat 3, litera d: "3) Serviciul public de ecarisaj va realiza urmatoarele: d) reintoarcerea cainilor in zona de unde au fost prinsi, la cererea colectivitatii/grupului local, care isi va asuma in scris raspunderea pentru ocrotirea cainilor tratati;"

Sper ca raspunsul sa fie pozitiv.
Ultima modificare: Luni, 29 Iulie 2013
cris2d2, utilizator
Vă doresc succes. Atrageţi atenţia vecinilor că violenţa faţă de animale mai nou se sancţionează penal :)
Este foarte adevarat ca daca hranesti un caine comunitar nu te face stapanul lui dar in momentul in care iei decizia de a-l hrani trebuie sa iti asumi si restul de responsabilitati.
Daca cainele respectiv musca pe cineva sau se il apuca amocul si incepe sa urle toata noaptea cine va fi tras la raspundere? Nimeni! Pentru ca apartine comunitatii!
Nu am nimic cu cainii sau cu alte animale comunitare, chiar daca fac parte din peisaj asta nu inseamna ca trebuie sa fim milostivi. Exista organizatii caritabile care se pot ocupa de ei si au acest domeniu de activitate.
Atat timp cat platesc taxe si impozite este treaba autoritatii locale sa gaseasca modalitati de intretinere a acestora. Inclusiv a organizatiilor pentru protectia animalelor.
Nu stiu ce atitudine ati avea daca v-ar musca un astfel de caine comunitar si ati fi nevoita sa umblati prin spitale pentru tratament antirabic !
Ati spune doar "se mai intampla!" si apoi va duceti la biserica sa va rugati sa nu fi fost turbat?
Sau i-ati felicita pe cei care au grija de cainii comunitari, ii ingrijesc, ii hranesc, cei care nu fac curatenie dupa ei? Doar exista serviciul de curatenie al localitatii platit din banii comunitatii ptr a strange fecalele cainilor de pe toate drumurile.

cris2d2 a scris

Latra doar la tigani si la postasi


:happy:

Tiganii si postasii nu sunt tot oameni?
Cyan, observ că tare vă place să răstălmăciţi spusele utilizatoarei. Doamna doar a făcut menţiunea că acei câinii latră doar atunci când trec anumite persoane pe acolo, chiar dacă a nuanţat un pic, pentru a se înţelege mai clar.
Stiu un lucru cert, lumea va fi mereu împărţită între oameni cu vederi opuse asupra unor aspecte ,ori între buni şi răi. Cred că aşa este şi normal,şi nimeni nu poate impune nimănui să se alăture propriei opinii sau să devină bun sau rău .
Nu spun că nu aveţi niciun strop de dreptate, şi ştiu că până şi un iubitor de animale ar putea fi muşcat .Eu însămi am trăit câteva minute de groază , recent, pe o străduţă din Bucureşti, unde am avut proasta inspiraţie să dau drumul şoferului la începutul străzii, în ideea că de acolo mă descurc. Am găsit umblând liberi vreo 10 câini, care nu păreau deloc inofensivi, şi m-am grăbit să sun la poartă şi să intru. La plecarea de acolo, spre seară, chiar gazda m-a sfătuit să chem un taxi chiar în faţa porţii, pentru că se înserase şi pentru că ,,pe stradă sunt câini,,. Când a spus că pe stradă sunt câini şi că ar fi bine să nu o iau pe jos , m-am conformat. Dar ar trebui să încep să fiu împotriva ptrupedelor pentru asta? Cu siguranţă că se pot găsi soluţii nonviolente, iar nehrănirea câinilor de pe o anumită stradă ar determina câinii să se refugieze pe o altă stradă, iar dacă şi acolo ar fi la fel, i-ar duce către alta...înţelegeţi că nu este simplu de găsit osoluţie care să mulţumească pe toată lumea.
Da, stiu ca raspunderea va fi complet a mea, dar acest caine pe care ma inarmez sa-l protejez nu este agresiv, nu cred ca va fi vreodata si nu urla noaptea. Tocmai din aceste motive, plus faptul ca e frumoasa si cuminte si privirea ei doar pe oamenii rai i-ar lasa impasibili, doresc sa am o raspundere, doresc ca acest caine sa fie cumva al meu, pana ii gasesc un stapan. Dupa anunturile pe care le-am dat nu s-a aratat nimeni interesat de ea. Dar eu sper sa ajunga si ea intr-un loc mai bun, nu neaparat pentru a fi ea fericita, ci pentru a fi si altii fericiti ca au asa un caine.

Alte discuții în legătură

Buna ziua ! in prezent exista vreo lege care sa-mi interzica ... mio.c mio.c Buna ziua ! In prezent exista vreo lege care sa-mi interzica sa hranesc cainii comunitari, au fost sterilizati si lasati liberi de unde i.au luat. Vecinii au o ... (vezi toată discuția)
Amenda daca esti prins ca hranesti cainii vagabonzi codulmuncii codulmuncii Pentru starpirea cainilo vagabonzi, maidanezilor, cainilor fara stapani etc. municipalitate a gasit si urmatoarea solutie: cetateanul care va fi prins de catre ... (vezi toată discuția)
Haita de maidanezi hranita de vecinii de pe strada elisavartic elisavartic Buna ziua, Problema mea este urmatoarea: Locuiesc pe o strada in constructie in comuna Berceni. Pe strada mea este o haita de 8 caini hranita de doua dintre ... (vezi toată discuția)