avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 457 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Recuperare cheltuieli de judecata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Recuperare cheltuieli de judecata

Am castigat un proces la care avocatul meu nu a depus la dosar chitanta cu onorariul lui.La ultimul termen a avut "bunul simt" sa nu se prezinte.In sentinta nu s-au precizat cheltuielile de judecata pentru ca nu a fost cineva(avocatul) sa le ceara.Mentionez ca in dosar se afla delegatia lui prin care ma reprezenta dar nu si chitanta de onorariu. Vreau sa va intreb daca imi mai pot recupera cheltuielile de judecata adica onorariul platit cat si cheltuielile de deplasare(procesul a fost in alta localitate)?
Cel mai recent răspuns: virgilirimia , utilizator 17:07, 29 Iulie 2013
Trebuie sa introduceti actiune in pretentii pentru recuperarea sumelor cheltuite (onorariu avocat + cheltuieli de deplasare).
Dezavantajul acestui dosar (cheltuieli de judecata pe cale separata) este acela ca trebuie sa timbrat la valiarea pretentiilor.
Daca nu s-au cerut cheltuielile la termenul cand s - a judecat cauza, este tardiv sa le solicitati acuma. Dar ar exista o solutie, o actiune pe cale principala, unde avocatul Dv. sa-si motiveze lipsa de la termen...(Dar nu am inteles cum s-a judecat fondul cauzei fara aparatorul Dv...??)
Daca a solicitat in actiunea introductiva judecarea in lipsa, atunci instanta se poate pronunta si in lipsa aparatorului.
Avocatul partii adverse este nepotul meu si coleg de barou cu asta.Probabil ca s-au inteles!De asemenea am mai avut un proces la care la fel am avut cheltuieli de judecata, iar actiunea s-a perimat.In sentinta prin care s-a constatat perimarea nu s-au specificat cheltuielile de judecata.Le mai pot recupera?
Ultima modificare: Luni, 29 Iulie 2013
virgilirimia, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli de judecata in recurs tardiv dandanaua dandanaua Intimatul-parat, prin aparator, depune cu 3 zile inainte de primul termen al unui recurs civil, intampinare si chitanta privind onorariul avocatului.Peste 3 ... (vezi toată discuția)
Sechestru - cheltuieli de judecata, onorariu avocat MIHAELA 1968 MIHAELA 1968 Buna ziua, Cu permisiunea dvs. supun atentiei si problema mea : este vorba de proces civil - pretentii : Avocatul a cerut cheltuieli de judecata iar ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli de judecata/actiune separata AL MARIN AL MARIN Buna ziua, Am o rugaminte la voi, daca puteti sa ma ajutati. Este vorba despre un dosar castigat si o chitanta platita de client care nu a fost depusa la ... (vezi toată discuția)